Cât îşi doresc femeile să dureze o partidă de sex

Dilema bărbaţilor? Cât îşi doresc femeile să ţină o partidă de sex. Iată ce arată rezultatele chestionarelor.
  • Publicat:
Cât îşi doresc femeile să dureze o partidă de sex
FOTO: 123rf.com / Cât îşi doresc femeile să dureze o partidă de sex

Când vine vorba de sex, aşteptările şi realitatea pot fi două finaluri total opuse, arată un chestionar recent realizat la nivel global, în privinţa partidelor de sex şi a duratei lor. La chestionarul realizat de site-ul britanic de dating SaucyDates.com au răspuns 3,836 de femei şi bărbaţi, fiind întrebaţi câte minute şi-ar dori să ţină actul sexual, dar fără să fie luat în calcul şi preludiul.

În medie, femeile sunt de părere că partida ideală de sex ar trebui să dureze 25 de minute şi 51 de secunde, în timp ce bărbaţii sunt de părere că, în medie, o partidă de sex ar trebui să dureze 25 de minute şi 43 de secunde. Deşi duratele sunt aproape identice, realitatea din dormitor nu corelează deloc cu datele strânse. În medie, sexul a durat undeva la 16 minute, arată chestionarul. În Statele Unite, de exemplu, atât femeile, cât şi bărbaţii rezistau 17 minute şi 5 secunde unei partide de sex, în timp ce canadienii doar 17 minute, fiind urmaţi cu 16 minute şi 58 de secunde de britanici. Pe locul patru se clasează australienii, cu o durată de 16 minute şi 34 de secunde, iar pe ultimul loc indienii cu 15 minute şi 15 secunde.

Din acest motiv ne putem confrunta în relaţia cu partenerul cu o problemă des întâlnită: mimarea orgasmului. Uneori, ca bărbat, eşti aproape convins că eşti extraordinar de bun în pat doar pentru că partenera a semnalat acest lucru. Dar cât eşti de sigur de acest aspect? Multe femei aleg să mimeze orgasmul din patru motive descoperite în urma unui sondaj realizat de Kinkly, un site de educaţie sexuaşă, prin care s-a descoperit că 80% dintre persoane au mimat orgasmul cel puţin o dată. La sondaj au luat parte 1,200 de respondenţi care au fost întrebaţi nu doar cât de des au mimat orgasmul, ci şi care este motivul pentru care au făcut asta.

Rezultatele arată că 87% dintre femei au mimat orgasmul, comparativ cu 69% dintre bărbaţi. De regulă, femeile pretind în proporţie de 37% din timp că ajunf la orgasm, în timp ce bărbaţii doar în proporţie de 9%. Printre motive se numără:

  • nu am vrut să-mi fac partenerul să se simtă prost
  • am vrut ca actul sexual să se termine
  • am vrut să-mi fac partenerul să se simtă bine
  • am fost satisfăcută sexual, dar am făcut asta pentru că partenerul aştepta ca actul sexual să se termine.

Ceea ce trebuie să ţinem minte este că sexul nu înseamnă doar atingerea orgasmului. Nu înseamnă doar plăcerea ”supremă”, ci trebuie să fie un moment plin de satisfacţie dintre două persoane între care există o conexiune. Astfel, nu vei mai simţi nevoia să mimezi orgasmul, cel puţin nu atât de des.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”