Îndrăgosteala pe Facebook – cum apare, cum dispare!

În urmă cu 10 ani, un student la Harvard inventa o platformă unde erau votate cele mai hot personaje din campus, în funcţie de fotografii. 5 ani mai târziu, Facebook era pe val, iar o americancă crea grupul “I need sex”. Pagina i-a fost suspendată, dar rămâne legenda celor 50 de bărbaţi care i-ar fi trecut prin pat.
14.01.2014
Îndrăgosteala pe Facebook – cum apare, cum dispare!

În urmă cu 10 ani, un student la Harvard inventa o platformă unde erau votate cele mai hot personaje din campus, în funcţie de fotografii.

5 ani mai târziu, Facebook era pe val, iar o americancă crea grupul “I need sex”. Pagina i-a fost suspendată, dar rămâne legenda celor 50 de bărbaţi care i-ar fi trecut prin pat.

Imaginează-ţi starea de tensiune de dinaintea unei întâlniri: vrei să arăţi fabulos, vrei să miroşi bine, vrei să găseşti cele mai potrivite cuvinte ca să-i cazi cu tronc domnului/doamnei. Sau pur şi simplu vrei să emani atât de mult sex-appeal încât să ajungi în patul celui cu care te întâlneşti înainte de desert. Sau de ce nu pe post de desert.

Şi toată pregătirea îţi ia câteva ore bune dacă eşti femeie şi trebuie să treci pe la coafor, manichiură, epilare. Ca să nu mai vorbim de timpul petrecut în faţa şifonierului când nimic din ceea ce deţii nu-ţi mai vine bine. Sau de momentele când te uiţi în oglindă şi îţi dai seama că trebuie să camuflezi nişte cearcăne cât o farfurie.

Acum, dacă tot ai trecut prin tot acest calvar şi ai reuşit să scoţi ce e mai bun la suprafaţă, parcă începe să-ţi placă de tine şi te gândeşti că n-ar strica imortalizarea momentului pentru eternitate. N-ai un fotograf de ocazie la îndemână, faci un selfie. Şi uite aşa, dacă ţi-a reuşit şi mai deţii şi ceva cunoştinţe de editare foto, te-ai ales cu o poză de profil. Sau un cover! Sau măcar o poză care să-ţi învioreze wall-ul care încă nu te costă nimic!

Acum să curgă like-urile! Şi ele curg, dacă ai prieteni activi pe FB, dacă îşi verifică periodic contul şi dacă râvnesc la o întâlnire, la o ieşire din cotidianul relaţiei în care se află şi de ce nu, la sex fără obligaţii.

O abordare prea directă te-ar putea pune pe fugă, mai ales dacă ai nevoie de timp ca să cercetezi puţin profilul respectivului. Şi oamenii din spatele reţelei au avut grijă să ofere destule grile de evaluare.

Prima e statusul: dacă e single, parcă te-ai aventura. Dacă nu, poate că ai da înapoi, dar amante există de mii de ani pe acest pământ.
Apoi, mai e un element inedit: data naşterii şi implicit vârsta şi zodia. Unii şi le ascund, numai ei ştiu de ce. Alţii şi le fac publice şi de acolo, creşte puţin gradul de interes pentru că prea scrie peste tot negru pe alb “compatibilitate între zodii”. Şi nici nu ştii de unde sare iepurele (asta e o zodie chinezească).
Apoi, ar mai fi studiile, oraşul de domiciliu, cărţile citite, muzica ascultată, filmele trecute în palmares 🙂 şi statusurile.

Dacă descoperi zone de intersectare a preferinţelor pentru căţei, pisici, citate celebre, probleme sociale şi cauze nobile, cu atât mai bine. Dacă nu, poate n-ar strica să arunci un ochi prin biblioteca şi cinemateca virtuală a individului. Sau să-i asculţi link-urile muzicale.

Se spune că omul cât trăieşte învaţă! Dacă e sub nivelul tău, îţi dai seama imediat! Dacă e peste, ai ce învăţa! Şi ajungem la poze! Aici, sfătuitorii on line profesionişti recomandă decenţă în ceea ce priveşte postarea pozelor: pentru bărbaţi să fie fără urme de dezmăţ bahic, pentru femei, fără prea multă expunere evidentă a atuurilor de la mama natură şi, de ce nu, fără urme ale fostului/fostei.

Evident, nu-ţi cade cu tronc o poză, care bine făcută, scoate pe oricine din anonimat. Dar parcă nici nu-ţi pică bine o adunare de cetăţeni răpuşi de alcool. Se întâmplă să fie aşa doar dacă individul are umor cu carul. Atunci e iertat. E doar o analiză preliminară iniţierii unui flirt. Abia după aceea, o discuţie pe chat face lumină asupra intenţiilor ambilor: sunt dispuşi să treacă dincolo de FB?

Pagina 1 din 4
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult
Măreşte-ţi şansele de cuplare!
Măreşte-ţi şansele de cuplare!
Cel mai nou articol Video:
Diana Stănculeanu, psihoterapeut: cum abordăm anxietatea prelungită