Femei versus bărbaţi – 6 mituri din spatele cortinei

Diferenţele dintre atitudinea femeilor şi a bărbaţilor privind sexul nu sunt luate de multe ori în serios. De regulă, bărbaţii vor sex iar femeile vor angajament. Bărbaţii îşi caută partenere frumoase, în timp ce femeile se uită la statutul social sau, cel puţin, aşa gândeşte majoritatea societăţii. Dar nu toţi psihologii susţin aceste concepţii.
  • Publicat:
Femei versus bărbaţi - 6 mituri din spatele cortinei

Diferenţele dintre atitudinea femeilor şi a bărbaţilor privind sexul nu sunt luate de multe ori în serios. De regulă, bărbaţii vor sex iar femeile vor angajament. Bărbaţii îşi caută partenere frumoase, în timp ce femeile se uită la statutul social sau, cel puţin, aşa gândeşte majoritatea societăţii. Dar nu toţi psihologii susţin aceste concepţii.

Într-un nou studiu al Universităţii din Michigan, psihologul Terri Conley şi colegii săi au cercetat acest aspect, observând că diferenţele dintre cele două sexe nu sunt întotdeauna doar în alb-negru şi au reuşit să scoată în evidenţă 6 dintre cele mai frecvente mituri despre dorinţele ambelor sexe.

Bărbaţii se gândesc la sex mai mult decât femeile

Bărbaţii se gândesc la sex la fiecare două minute. Acesta este un clişeu. Şi unul neadevărat, ne asigură Terri. Chiar dacă ar fi adevărat, în aceeaşi măsură se gândesc şi la alte nevoi elementare, precum somnul sau hrana.

Într-un studiu publicat în 2011 în Journal of Sex Research, participanţii au fost rugaţi să îşi înregistreze gândurile dintr-o zi. Astfel, cercetătorii au aflat că bărbaţii se gândesc de aproximativ 18 ori pe zi la sex, iar femeile de aproximativ 10 ori, însă aceste cifre nu scot neapărat în evidenţă o obsesie a masculului pentru sex.

Bărbaţii vor mai multe partenere sexuale decât femeile

Dacă aţi întreba mai mulţi bărbaţi şi femei câţi parteneri ar vrea într-o anumită perioadă de timp, numărul dat de bărbaţi ar fi cu siguranţă mai mare. Dar, din nou, răspunsurile nu ar putea fi luate ca atare. De cele mai multe ori, bărbaţii au tendinţa să ocolească adevărul şi să fabuleze pentru a da bine în faţa celorlalţi şi pentru a părea mai macho.

Bărbaţii vor „sexy”…femeile vor „statut”

Un alt mit care stă la baza acestor teorii este că bărbaţii îşi doresc o femeie frumoasă şi sexi, în timp ce femeile caută un bărbat care să le ofere siguranţă din toate punctele de vedere, inclusiv cel material. Conform unui studiu din 2008, acestea au fost exact criteriile pe care tinerii le căutau într-un partener. Dar, când au fost întrebaţi adulţii cu experienţă în viaţa de cuplu, părerile s-au schimbat total, acest mit spulberându-se.

Femeile ajung mult mai greu la orgasm decât bărbaţii

Studiile sugerează că bărbaţii au parte de mult mai multe orgasme decât femeile, dar Conley şi colegii săi adaugă un avertisment: diferenţele sunt mari doar în cazul aventurilor de o noapte sau a relaţiilor foarte scurte. De fapt, lucrurile stau cu totul altfel atunci când femeile sunt implicate în relaţii serioase, deoarece sunt mai deschise şi mai relaxate, au un grad ridicat de încredere în sine, ceea ce duce la îmbunătăţirea vieţii sexuale a ambilor parteneri.

Bărbaţilor le place sexul fără obligaţii mai mult decât femeilor

În cadrul unui studiu din 1989, cercetătorii le-au propus unor grupuri de femei şi bărbaţi tineri să abordeze câte o persoană necunoscută, de sex opus, şi să îi declare că îşi doresc o relaţie bazată strict pe sex. Concluziile acestui experiment: 70% dintre bărbaţii abordaţi au spus DA, în timp ce nici o femeie nu a acceptat. Prin urmare, mitul conform căruia bărbaţilor le place să facă sex fără obligaţii este adevărat.

Femeile sunt mai selective decât bărbaţii

Aproape toată lumea consideră că bărbaţii vor doar sex, indiferent de loc sau persoană, şi că femeile sunt mult mai pretenţioase în ceea ce priveşte partenerul lor. Dar, conform cercetătorilor, asta nu este neapărat valabil.

Un studiu publicat în 2009, într-o publicaţie de specialitate, a demonstrat că oamenii sunt în general mai selectivi atunci când sunt abordaţi şi mai puţin pretenţioşi atunci când ei sunt cei care abordează. Şi, pentru că bărbaţii  fac, de regulă, primul pas, femeile rămân cele care vor trece bărbatul prin toate filtrele, ajungându-se astfel la concluzia că femeile sunt mult mai pretenţioase şi au cerinţe exagerate vizavi de aspectul şi comportamentul partenerului perfect.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”