Barbatii foarte masculini cauta partenere cat mai feminine

Cercetatorii britanici considera ca alegerea partenerului este influentata si de nivelul testosteronului.
  • Publicat:
Barbatii foarte masculini cauta partenere cat mai feminine
Barbatii foarte masculini cauta partenere cat mai feminine

 

 

 

 


Nu intelegi de ce prietena ta este atrasa de barbatii efeminati, in timp ce tu te topesti dupa cei foarte masculini? Testosteronul e de vina! Cu cat nivelul de testosteron este mai mare, cu atat mai mult femeia in cauza va cauta barbati cat mai virili.

Cercetatorii britanici de la University of Aberdeen au descoperit ca exista o fluctuatie a preferintelor noastre in ceea ce priveste sexul opus, determinata de nivelul de testosteron in sange. Barbatii in care clocoteste testosteronul vor cauta mereu femei cat mai feminine, in timp ce femeile al caror nivel de testosteron inregistreaza cote inalte vor fi atrase de barbati foarte masculini.

Expertii explica fenomenul, care dupa cate se pare dateaza din timpuri primordiale: cei mai sanatosi copii sunt nascuti din cupluri de barbati puternici si femei cu trasaturi fine. In plus, nivelul mare de testosteron creste dorinta sexuala la ambele sexe.

Astfel, atunci cand nivelul hormonal inclina balanta catre hormonul specific barbatesc, cele doua sexe sunt mai deschise experientelor amoroase si sunt capabile sa “miroasa” partenerii sanatosi, apti de imperechere.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”