Ce fel de dragoste creste apetitul sexual?

Care tip de dragoste ti se potriveste?
  • Publicat:
Ce fel de dragoste creste apetitul sexual?
Ce fel de dragoste creste apetitul sexual?

Te-ai intrebat vreodata ce fel de relatie creeaza “chimia” cea mai buna intre doua persoane? Sau cum un anumit tip de dragoste afecteaza sexul? Pentru ca vrem sau nu, dragostea e de multe feluri. Iar sexul nu e compatibil cu fiecare dintre ele!

Dragostea nu cunoaste limite. Si totusi, cei mai multi oameni isi traiesc viata intrebandu-se daca o vor intalni vreodata sau se multumesc cautand-o la nesfarsit. De asemenea, nu exista nici o legatura intre dragoste si sex si nici nu ar trebui considerata o conditie necesara pentru a face sex.

Dragostea este in mod cert una dintre cele mai importante emotii ce-i face pe oameni fericiti si uniti, dar si cea care formeaza legaturi intre ei. Dragostea este temelia relatiilor, a vietii de familie, casatoriilor si, in mod inevitabil, afecteaza chiar calitatea sexului.

Viata sexuala depinde in primul rand de asteptarile pe care le ai (relatie pe termen scurt sau lung) si de ceea ce isi doreste partenerul (sex sau dragoste). Iar aceste stadii emotionale sunt strans interconectate.

Ne suntem “simpatici”
Sentimentul de apropiere, intelegerea, suportul emotional, afectiunea, atasamentul si caldura sunt tipice acestui tip de relatie. Persoane implicate intr-o astfel de relatie nu pun mare pret pe sex deoarece nu il considera esential pentru calitatea relatiei. Intimitatea dintre ei este una ascunsa.

Dragoste “goala”
Dragostea “goala” are functia unui angajament fara pasiune si fara intimitate reala. Este cazul relatiilor pe termen lung sau a casatoriilor aranjate. Persoanelor implicate nu le pasa prea mult de sex. Din pacate, acest lucru se poate intampla daca vezi relatia pe care o ai mai degraba ca pe un statut decat ca pe un proces.

Dragoste la prima vedere
Cand vine vorba de dragoste la prima vedere, simti o puternica atractie fizica si psihica. Acest tip de dragoste poate dura fie foarte putin timp, fie foarte mult. Sexul este plin de pasiune, un joc jucat de doua corpuri, un joc neobosit si lasciv care te face sa te simti ca si cum ar fi renascut. Cu toate acestea, trebuie sa fii atenta pentru ca dragostea poate pleca la fel de repede cum a venit.

 

Dragostea romantica
Atractia fizica si psihica reciproca este tipica acestui tip de dragoste, precum si sentimentul de apropiere si intelegere. Intimitatea si pasiunea sunt extrem de evidente. Dragostea romantica nu reprezinta insa combinatia perfecta intre iubire si sex, dar suna ca ultima etapa in procesul de maturare.

Daca ar fi sa comparam acest lucru cu vinul, am spune ceva de genul: “vinul tanar te ameteste repede, iar un vin matur te intoxica”. Dragostea romantica se bea mai tarziu.

Dragostea… de pe urma
Acest tip de dragoste uneste partenerii, in special la varste inaintate. Caracteristicile dominante sunt devotamentul, fidelitatea si afectiunea ce dureaza si dupa ce atractia fizica s-a diminuat.

Un mariaj indelungat este un bun astfel de exemplu. Desi relatiile sexuale sunt destul de rare, partenerii nu simt lipsa lor. Sexul este o amintire. O minunata amintire.

Dragostea cavalereasca
Aceasta este dragostea din filme si din lumea literaturii. Ea este rezultatul atractiei fizice si psihice fara cunoasterea celuilalt. Relatia este exceptional de pasionala la inceput, dar dureaza o scurta perioada de timp. In loc de sex, se pune accent pe a face dragoste si pe sorbitul din ochi. Incet este deja prea repede…

Dragostea perfecta
… este una care nu exista. Similara legendelor despre inorogi.

Tot mai multi oameni ar trebui sa inteleaga ca sexul de calitate nu exista sau se intampla pur si simplu. Ambii parteneri trebuie sa munceasca din greu pentru a ajunge la ideal si pentru a se bucura de viata lor sexuala la maxim.

Tu ce tip de dragoste crezi ca favorizeaza o viata sexuala fierbinte?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”