Cat dureaza romantismul?

Persoanele care sunt casatorite de mai multi ani sunt inca foarte indragostite potrivit unui studiu recent realizat.
  • Publicat:
Cat dureaza romantismul?
Cat dureaza romantismul?

Desi n-o sa-ti vina sa crezi, romantismul dureaza la nesfarsit. Asa-zisa luna de miere a relatiilor, plina de tandreturi si dulcegarii, nu trebuie sa se termine doar pentru sunteti impreuna de multi ani, sugereaza cercetatorii.

O multime de alte cercetari de pana acum sugerau ca dragostea romantica dureaza pana la 12 sau 15 luni. Intelepciunea populara spune ca romatismul se diminueaza si poate chiar sa dispara in timp. Daca intrebi persoane din intreaga lume daca romatismul dureaza, cu siguranta isi vor da ochii peste cap si vor raspunde “probabil ca nu”. Iar aceasta afirmatie este fluturata si promovata peste tot.

Dar cercetatoriii de la Universitatea de Stat din New York au demonstrat ca lucrurile nu stau chiar asa. Dupa ce au studiat creierul persoanelor care au declarat ca sunt indragostiti lulea, desi sunt casatoriti de foarte multi ani si au descoperit ca activitatea cerebrala a acestora este similara cu ale celor care abia s-au indragostit.

Rezultatele obtinute sunt bazate pe scanarea imagistica a creierului mai multor femei si barbati care au declarat ca sunt intens indragostiti de partenerii lor dupa o medie de 21 de ani de casatorie. Cand le-au fost aratate fotografii ale sotilor lor, creierul a reactionat.

Rezultatele arata ca persoanele implicate in relatii pe termen lung nu au obsesia si anxietatea pe care le simti atunci cand ai primii fluturi in stomac si incepi sa te indragostesti de o persoana noua. Ei sunt mult mai relaxati si simt un atasament crescut fata de partener.

Aceste cuplurile isi vad partenerii ca fiind centrul vietii lor si continua sa-si doreasca conexiunea, angajamentul si viata sexuala alaturi de ei.

Concluzia cercetatorilor este deci ca relatiile pe termen lung nu am nici un impediment in a prelungi romantismul si pot fi la fel de pasionante si romantice ca atunci cand esti abia indragostit. Iar asta este o veste foarte buna! Intr-un nou studiu poate ca cercetatorii ne vor spune care este si secretul unui romantism ce dureaza la nesfarsit.

Tu cand te-ai indragostit ultima oara cat a durat?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”