10 tipuri de femei de care bărbaţii se feresc

Barbaţii au anumite nevoi pe care şi le doresc satisfăcute, mai ales în relaţia cu o femeie. Râvnesc la o parteneră care să îi înţeleagă, să îi susţină, să îi răsplătească cu momente de tandreţe şi să nu îi înşele.Şi lista ar putea continua! Există însă anumite tipologii de femei pe care le ocolesc cu desăvârşire. Iată doar câteva dintre acestea!
  • Publicat:
10 tipuri de femei de care bărbaţii se feresc

Bărbaţii au anumite nevoi pe care şi le doresc satisfăcute, mai ales în relaţia cu o femeie. Râvnesc la o parteneră care să îi înţeleagă, să îi susţină, să îi răsplătească cu momente de tandreţe şi să nu îi înşele. Şi lista ar putea continua! Există însă anumite tipologii de femei pe care le ocolesc cu desăvârşire. Iată doar câteva dintre acestea!

Femeia puternică

Mulţi bărbaţi adoptă o atitudine defensivă atunci când, în preajma lor, apare o femeie puternică. O reacţie determinată de ego-ul masculin, alimentată încă din copilărie de ideea că datoria lor este să devină stâlpi ai familiei şi, implicit, să aibă ultimul cuvânt de spus într-o relaţie sau căsnicie. “Bărbaţii care au mai bine dezvoltat spiritul de lider nu vor şti cum să se împace cu această nouă ordine socială, unde femeia este independentă şi ia decizii de una singură. Practic, în ochii lor, femeia încetează să mai corespundă reprezentării feminităţii şi nevoii de protecţie şi devine un alt bărbat, mai puternic decât el” , spune psihoterapeutul Oana Nicolau pentru Ce se întâmplă, doctore?!

Femeia care câştigă mai mult decât un bărbat

În ochii unui bărbat, o femeie care “face bani” echivalează cu o femeie puternică, iar asta, în subconştient, îi este reprezentat de falus. Dacă într-o relaţie femeia aduce acasă mai mulţi bani decât bărbatul, puterea îi revine ei, iar bărbatul se simte deposedat de autoritate, umilit etc. Studiile au arătat că atunci când bărbaţii îşi pierd rolul tradiţional de susţinători ai familiei sunt afectaţi atât în plan psihologic, cât şi pe plan sexual.

Femeia cicălitoare

“Critica şi cicăleala sunt cele mai distrugătoare arme într-o relaţie sau căsnicie. Bărbatul criticat se simte vulnerabil, lipsit de importanţă în faţa partenerei şi, cu timpul, va deveni incapabil să mai facă lucrurile bine”, susţine psihoterapeutul Diana Miron. Acestea sunt, de altfel, principalele motive pentru care mulţi bărbaţi se detaşează cu uşurinţă de femeile care nu sunt înţelegătoare şi pun presiune pe ei în momentele de criză.

Femeia vulgară

Atunci când o femeie foloseşte cuvinte negative sau grosolane, bărbatul o consideră vulgară. Chiar dacă acest tip de comportament este, de fapt, o reacţie de protecţie în faţa lucrurilor negative, bărbatul percepe femeia ca fiind lipsită de eleganţă, graţie şi rafinament.

Femeia care flirtează cu toţi bărbaţii

Tachinările în joacă sau flirtul nevinovat cu o persoană din afara relaţiei pot trăda o personalitate dezinvoltă şi plină de încredere. “Mulţi parteneri nu agreează, însă, ca femeile de lângă ei să se deschidă în faţa altor bărbaţi, pe care în acel moment încep să-i considere ca fiind competitori. Bărbatul care îşi simte ameninţată poziţia fie va încerca să o redobândească impunând partenerei anumite limite, fie va decide să se retragă din relaţie”, precizează psihoterapeutul Oana Nicolau.

Femeia geloasă şi posesivă

Pentru majoritatea bărbaţilor, comportamentul unei femei geloase este epuizant şi distructiv.  Reproşurile şi discuţiile presante nu fac altceva decât să îi sperie pe partenerii care iubesc libertatea. Posesivitatea, la fel ca gelozia, nu este decât un alt instrument de control asupra partenerului, care în cele din urmă ajunge să se simtă speriat şi încolţit. Spre deosebire de gelozie, care se declanşează în prezenţa unei a treia persoane, posesivitatea are la bază doar ideea că cineva din afară ar putea ameninţa relaţia.  

Femeia care îl critică în faţa prietenilor

Sarcasmul este varianta voalată a criticii, iar pe termen lung are efecte devastatoare pentru fiecare individ. Când sarcasmul şi critica sunt adresate în public, de faţă cu prietenii sau alţi memebri ai familiei, impactul este şi mai mare întrucât sentimentul de ruşine se amplifică. Un bărbat ridiculizat în public va percepe acest lucru ca o lipsă de respect.   

Femeia care nu se mai îngrijeşte

Pe parcursul relaţiei apar şi schimbări, fie pe fondul familiarităţii partenerilor, fie pe fondul rutinei. Una dintre ele ţine de îngrijirea personală. Bărbaţii sunt dezamăgiţi să vadă că, după apariţia sentimentului de stabilitate în cuplu, femeia de lângă ei nu mai este atât de cochetă ca înainte sau că nu mai acordă atenţie siluetei.

Femeia dezinteresată în plan sexual

Sexul este o parte integrantă a unei relaţii împlinite. Dacă doar unul dintre parteneri începe să refuze contactul sexual, atunci îi poate cauza celuilalt un val de frustrări. Când sunt respinşi în pat de către partenere, majoritatea bărbaţilor se simt confuzi, răniţi, nedoriţi, iar pe termen lung le scade stima de sine.  În plus, deoarece rămân cu energia sexuală neconsumată, bărbaţii vor începe să aibă stări de nervozitate excesivă.

Femeia egoistă

În general, femeile considerate egoiste caută un partener răbdător care să le îndeplinească toate dorinţele, indiferent de moment. “Pentru aceste femei totul este guvernat de “eu” şi cu greu înţeleg conceptul de “noi”, de cuplu. Echilibrul într-o relaţie, fără să existe control, compromis sau egoism, se poate obţine doar prin înţelegere, acceptare şi comunicare sinceră între parteneri”, mai spune psihoterapeutul Diana Miron pentru CSID.

 

 

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”