Ce masuri de igiena trebuie sa adopti dupa sex

Daca toaleta masculina fereste de micoze, cea feminina apara de infectiile urinare recidivante. Cel mai important este sa nu cazi in extreme: nu fugi direct la baie, dar nici nu uita sa faci un dus inainte de a te pune din nou in pat.
  • Publicat:
Ce masuri de igiena trebuie sa adopti dupa sex
Ce masuri de igiena trebuie sa adopti dupa sex

Dupa o partida reusita de sex, poate ai chef sa te culci. Sau poate esti una din acele persoane care fuge la dus si pune cearceafurile la spalat imediat s-a consumat actul in sine. Ce trebuie sa faci in aceste momente? Care atitudine este mai corecta? Uite ce spun specialistii!

Cel mai important este sa nu cazi in extreme: nu fugi direct la baie ca si cum actul sexual ar fi un lucru dezgustator si necesita o dezinfectare rapida. Mai asteapta cinci minute, pentru ca tu si partenerul tau sa nu incheiati brusc un moment atat de placut.

Totusi, nu sariti peste faza dusului intrucat acesta mica precautie va va feri pe viitor de micoze si infectii urinare recidivante.

In principiu, trebuie sa tineti amandoi cont de faptul ca o igiena intima corecta se situeaza intre doua extreme: insuficienta si excesiva. Din pacate, in zilele de azi femeile inca au o igiena excesiva cand vine vorba de spalaturile intravaginale, iar barbatii au o igiena intima mai degraba insuficienta sau incorecta.

Toaleta masculina pazeste de micoze

Pentru barbati, o curatare la nivelul glandului si al preputului este extrem de importanta. Acest gest permite evitarea transmiterii candidei de la o partenera la alta. De fapt, candidozele sunt prezente in mod natural in vagin, intr-o cantitate mica. Flora vaginala insa le impiedica sa se dezvolte si sa degenereze in micoze.

Astfel, dupa ejaculare, aceastea sunt prezente si pe penis, care poseda insa un alt tip de flora. Din acest motiv, fara curatare, el nu este capabil nici sa se apere si nici sa impiedice dezvoltarea de noi germeni, iar candidozele se vor inmulti in spatiul cald si propice dintre gland si preput.

Igiena este cu atat mai importanta cu cat actul sexual se repeta, intrucat cantitatea de candidoze pe care penisul o introduce in vagin este una importanta, si poate da nastere unei micoze feminine.

Toaleta feminina apara de infectiile urinare

Cand vine vorba de femei, este absolut obligatoriu ca acestea sa mearga sa urineze. Raportul sexual antreneaza intotdeauna o mica crestere a cantitatii de microbi in uretra. O data prezenti, acestia au tendinta sa urce pana la vezica, de unde pot provoca infectii urinare recidivante.

Urinarea in sine are un efect de curatare si de eliminare a microbilor. Acest gest este asadar extrem de important. Datorita lui, unele femei nu au aproape deloc probleme de acest gen. E vorba de acelea care dupa sex simt o dorinta foarte mare de a merge la toaleta. Simturile lor le ajuta asadar foarte mult.

Cele mai putin norocoase, care nu simt nevoia sa urineze dupa o partida de sex, sunt tocmai clientele fidele ale micozelor.

In ceea ce priveste curatarea propriu-zisa a vaginului, spalaturile interne nu sunt deloc recomandate, intrucat distrug flora vaginala si, odata cu aceasta, si capacitatile de aparare ale acestuia. Astfel, pot aparea infectii micozice sau bacteriene si uscaciuni vaginale. Igiena intima ar trebui deci sa se limiteze doar la exterior.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Ce boli ascunde oboseala sexuala
Ce boli ascunde oboseala sexuala
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân