Spasm facial

[Risus sardonicus]

Descriere

Risus sardonicus este un spasm susţinut al muşchilui maseter şi al altor muşchi faciali, spasm anormal şi foarte caracteristic care dă impresia unui rânjet. Este însoţit de  rigiditatea muşchilor gâtului şi ai trunchiului şi arcuirea spatelui (opistotonus).

Numele este dat de aspectul persoanelor care suferă de aceste spasme muculare care au sprâncenele ridicate şi un rânjet cu gura deschisă ce poate părea răuvoitor.

Cauze posibile:

Cel mai adesea risus sardonicus este un semn al tetanosului.
Mai poate fi produs de intoxicaţia cu stricnină.

Trebuie să mergi urgent la doctor dacă:

Apare risus sardonicus.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica