Tot ce trebuie să ştii pentru a avea picioare frumoase

Vara te-a prins de fiecare data nepregatita? Scholl are grija sa nu ti se mai intample asta si vine in ajutorul tau cu 6 sfaturi pentru a avea picioarele frumoase, sanatoase si ingrijite pentru sezonul de vara.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Tot ce trebuie să ştii pentru a avea picioare frumoase

In fiecare an iti spui ca vara asta te va prinde pregatita! Insa, mai de fiecare data se strecoara fix atunci cand te astepti mai putin, prinzandu-te nepregatita! In sezonul cald este foarte important sa ai grija de picioarele tale. Te vei confrunta mereu cu situatii in care picioarele tale trebuie sa fie impecabile – fie ele picnicuri, evenimente sau plimbari in parc. Scholl vine in ajutorul tau cu un top 6 sfaturi pentru a-ti pregati picioarele de vara, asadar arunca-ti o privire si asigura-te ca nu ramai pe dinafara si anul acesta.

Pasul 1: Relaxeaza-ti picioarele cu o baie calda

Inainte de a aplica orice fel de produs, rasfata-ti picioarele intr-o cada relaxanta timp de 10-15 minute (temperatura ideala a apei este la 37°C). Picioarele tale nu vor fi doar relaxate, vor fi si ajutate pentru ca apa calda deschide porii si pregateste pielea pentru tratament.

Pasul 2: Taie-ti unghiile cu grija

Etapa esentiala in ingrijirea picioarele tale! Nu doar ca vor arata mult mai bine, dar sansele de a cauza durere si disconfort se vor diminua simtitor. Atunci cand iti tai unghiile, asigura-te ca folosesti unghiere adecvate si ca le tai corespunzator – drept, nu pe colturi, in caz contrar, atunci cand unghia va incepe sa creasca, vor aparea si durerile. Pileaza usor colturile si marginile unghiilor, in acest fel vei preveni orice crapare a unghiei.

Pasul 3: Impinge cuticulele

Ai grija si de cuticule! Dupa baia picioarelor, impinge gentil cuticulele cu un instrument corespunzator – asigura-te doar ca este special dedicat, altfel risti sa faci o infectie.

Pasul 4: Indeparteaza bland pielea ingrosata

Pielea ingrosata e o problema foarte delicata: sacaitoare pentru unii si un adevarat pericol pentru altii. Trateaza cu atentie aceasta problema pentru ca ar putea duce la craparea pielii. Cel mai bine ar fi sa ai grija de picioarele tale pe parcusul intregului an pentru a te asigura ca nu o sa suferi de calcaie crapate.

Pasul 5: Grija intensa si continua

Este foarte important sa respecti o rutina a ingrijirii picioarelor, insa daca suferi din cauza mirosurilor neplacute a picioarelor tale, atunci o ingrijire zilnica este esentiala. Spala-ti picioarele zilnic folosind un sapun anti-bacterian si aplica Scholl Fresh Step Spray pentru picioare.

In plus, poti folosi și spray-uri pentru pantofi destinate sa pastreze încălţămintea uscata, cu scopul de a minimiza riscul infecţiilor. Aplicat zilnic acesta reduce si riscul de infecţii din cauza ciuperciilor.

Pasul 6: Bronzatul corect

Aplicarea unui factor 25 nu trebuie sa se opreasca la glezne, in special daca porti papuci! Mult prea des se uita aplicarea cremei de protectie pe picioare, ceea ce poate conduce la arsuri solare. Pentru a obtine bronzul perfect, asigura-te ca aplici regulat o crema de protectie cu factor UV. Un bronz frumos din cap pana in picioare este minunat, atunci de ce sa te opresti la picioare?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”