Zincul: bun pentru piele și păr

Zincul este un mineral de care organismul are nevoie ca sistemul imunitar să funcționeze corespunzător.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Zincul: bun pentru piele și păr
Foto: pexels

Zincul este un mineral de care organismul are nevoie ca sistemul imunitar să funcționeze corespunzător. Acesta joacă un rol crucial în lupta și controlul inflamațiilor și ajută funcțiile pielii. Mai exact, repară rănile și ajută la sinteza de colagen și protejează împotriva razelor ultraviolete. Pentru că organismul nu produce acest mineral este foarte important să consumăm în dieta noastră alimente bogate în zinc, iar în cazul în care te confrunți cu un deficit, poți lua în calcul suplimentele.

La nivel global, aproximativ 2 miliarde de persoane suferă de deficit de zinc. Ce face zincul mai exact? Ei bine, oxidul de zinc apără pielea și luptă împotriva razelor UV. Acesta este un mineral foarte des folosit în cremele cu factor de protecție și în balsamurile pentru buze. Zincul creează o barieră prin care blochează soarele și razele pentru a preveni penetrarea suprafeței pielii. Pentru că are un efect antiinflamator, se folosește pe cale orală sau aplicat local, fiind recomandat în special persoanelor cu acnee sau schimbări asociate înaintării în vârstă. Medicii dermatologi susțin că acest mineral are capacitatea de a reduce imperfecțiunile și roșeața și mai ales poate calma inflamațiile de sub nivelul pielii, care sunt produse de degradarea colagenului. În lipsa colagenului apar ridurile și liniile fine.

Zincul: de unde îl luăm pentru o piele sănătoasă și un păr frumos?

O dietă bogată în zinc presupune consumul de alimente ca sparanghelul, năutul și nucile și semințele. Nu uita de SPF, pentru că noua tehnologie permite zincului să pătrundă în straturile pielii. În privința tratamentelor pentru acnee, un review din 2014 al unor studii arată că produsele cu zinc aplicate local au efectul de a trata acneea ușoară sau moderată, în timp ce zincul administrat pe cale orală este ideal în tratarea acneei severe. Cremele și serumurile anti-aging care conțin zinc sunt esențiale pentru crearea de colagen, o proteină care ajută pielea să aibă un aspect întinerit.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”