Suplimentul care te slăbește prin eliminarea excesului de fluide

Retenția de apă severă poate fi și un simptom al bolilor de inimă sau de rinichi. Iată care este suplimentul care te slăbește prin eliminarea excesului de fluide.
  • Publicat:
Suplimentul care te slăbește prin eliminarea excesului de fluide
Foto: pexels.com

În organismul uman apa este prezentă în proporție de 50%-60% din totalul greutății corporale. Atunci când este în plus, se face referire la retenția de apă care se manifestă prin balonare și senzație de brațe și picioare umflate. Într-o singură zi, greutatea unei persoane poate fluctua între 1 kilogram și 1.36 kilograme în funcție de cantitatea de apă din corp. Retenția de apă severă poate fi și un simptom al bolilor de inimă sau de rinichi, dar de cele mai multe ori este temporară și dispare în urma schimbărilor stilului de viață. Iată care este suplimentul care te slăbește prin eliminarea excesului de fluide.

Suplimentul care te slăbește prin eliminarea excesului de fluide

Vitamina B6 și oxidul de magneziu sunt două dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru retenția de apă. Aceste suplimente fac echipă cu rinichii și ajută organismul să îndepărteze apa aflată în exces, dar și sodiul din sistem. Studiile arată că cele două suplimente sunt eficiente și în ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual, dar și pentru reducerea balonării, sensibilității sânilor și picioare umflate.

Ce este oxidul de magneziu?

Magneziul este un mineral necesar organismului pentru o funcționare corespunzătoare, inclusiv pentru reglarea glicemiei, a funcțiilor nervoase, producției de energie și sinteza ADN-ului. Se regăsește în numeroase alimente, dar poate fi asimilat și din suplimente alimentare care conțin diferite forme de magneziu, inclusiv citrat de magneziu, glicinat de magneziu și oxid de magneziu.

Oxidul de magneziu este cel mai comun vândut sub formă de supliment alimentar, fie singur, fie în produse care conțin multinutrienți. Printre beneficiile sale, pe lângă reducerea retenției de apă, se numără și:

  • tratarea durerilor de cap
  • reducerea stresului și anxietății
  • tratarea constipației
  • reducerea tensiunii arteriale
  • reducerea gicemiei
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being