Suplimentul care poate îmbunătăți funcțiile cognitive la bătrânețe

Potrivit unul nou studiu, dacă iei zilnic acest supliment alimentar, poți îmbunătăți funcția cognitivă la bătrânețe.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Suplimentul care poate îmbunătăți funcțiile cognitive la bătrânețe
Foto: shutterstock / Suplimentul care poate îmbunătăți funcțiile cognitive la bătrânețe

Potrivit unul nou studiu, dacă iei zilnic multivitamine, poți îmbunătăți funcția cognitivă la bătrânețe.

O dietă echilibrată este un factor esențial pentru sănătate, la fel și activitatea fizică, dar nu uita că anumite suplimente te pot ține în formă. Potrivit unul nou studiu, dacă iei zilnic multivitamine, poți îmbunătăți funcția cognitivă la bătrânețe.

Într-un studiu realizat de Wake Forest University School of Medicine, publicat în Alzheimer’s & Dementia, cu 2,262 de participanți cu vârsta de 65 de ani sau mai în vârstă, care nu aveau un istoric anterior de serioase probleme de sănătate, li s-au administrat zilnic multivitamine, extract de cacao sau placebo. După ce s-au determinat capacitățile cognitive ale participanților, precum memoria, cercetătorii au testat participanți anual, timp de trei ani.

Descoperirile au arătat că extractul de cacao nu era benefic, dar exista o potențială conexiune între consumul zilnic de multivitamine și funcțiile cognitive îmbunătățite. Adică procesul mental de concentrare, amintirea instrucțiunilor și multitasking-ul. Pe lângă asta, în rândul participanților cu boli cardiovasculare s-au observat îmbunătățiri în funcțiile cognitive după ce au luat zilnic multivitamine.

Deși studiul nu a examinat cauzele din spatele legăturii dintre administrarea de multivitamine și funcțiile cognitive, s-a notat o corelare privind rolul vitaminelor și mineralelor asupra sănătății noastre. Vitaminele și mineralele au un rol vital în metabolismul organismului.

Deși studiul a identificat beneficiile cognitive apărute în urma adminstrării multivitaminelor, o dietă echilibrată rămâne în continuare esențială și mai presus decât suplimentele.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân