Vrei să faci o surpriză plăcută celor dragi de Crăciun? Realizează un test rapid COVID-19 şi întregeşte familia la dejunul festiv

Test rapid COVID-19 • Test anticorpi COVID-19 • Test antigen COVID-19 • Rezultate teste rapide COVID• Interpretare rezultat test rapid COVID
  • Publicat:
Vrei să faci o surpriză plăcută celor dragi de Crăciun? Realizează un test rapid COVID-19 şi întregeşte familia la dejunul festiv

Crăciunul este cea mai importantă sărbătoare a românilor, iar tradiția, din cele mai vechi timpuri, spune că trebuie  petrecut în compania celor dragi. Condițiile sanitare actuale generate de numeroasele îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2, impun distanţare. Autoritățile ne îndeamnă să petrecem sfânta sărbătoare în familia restrânsă.

Şi totuși, când ne gândim, această situaţie produce stres emoțional profund şi nefericire persoanelor vulnerabile. Bunicii, părinţii şi vârstnicii din viața noastră sunt cei care suferă în urma situaţiei nefericite, dar gândul că le putem produce îmbolnăvirea cu temutul virus, sau chiar moartea, ne oprește să îi vizităm şi să le fim alături în cea mai frumoasă zi a anului.

Şi totuşi, îi putem avea aproape, îi putem colinda şi putem să ne bucurăm împreună la masa de sărbătoare, dar cu protecţie. Testele rapide de depistare a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 sunt soluţii care-ţi permit să descoperi dacă ești sănătos sau dacă infectat asimptomatic.

Se recomandă să apelaţi la furnizori de echipamente medicale autorizaţi care oferă spre vânzare teste rapide COVID-19 cu Antigen şi teste rapide COVID-19 de Anticorpi, în așa fel încât fiecare dintre teste să fie însoțite de certificate de conformitate.

Realizarea unui astfel de test rapid COVID-19 este un mod de a-ţi manifesta dragostea faţă de cei pe care îi iubești.

Şi totuși, trebuie să ții seama că kiturile cu teste rapide COVID sunt dispozitive medicale profesionale, deci realizarea efectivă a testelor şi interpretarea rezultatelor necesită prezenţa personalului specializat.

Odată achiziţionate testele, se poate cere ajutorul medicului de familie pentru prelevarea probelor, realizarea acestora şi interpretarea datelor.

Un rezultat pozitiv trebuie să te determine să realizezi şi un test Real Time PCR, care să confirme prezența infecţiei. Un rezultat negativ este certitudinea că nu ești un pericol pentru cei dragi şi că îi poți vizita în siguranță în ziua de Crăciun.

Kiturile de teste rapide COVID-19 ce pot fi achiziţionate de aici sunt dispozitive profesionale. Nu sunt disponibile în farmacii, dar sunt utilizate în spitale şi în multe instituții din Europa, pentru testarea personalului medical şi a persoanelor cu risc ridicat. Eficiența şi relevanța acestora sunt ridicate, dacă probele sunt prelevate corect, fără a fi contaminate.

Ce aflăm în urma unui test rapid COVID-19 Antigen?

Testul antigen depistează proteina de suprafață a virusului SARS-CoV-2. Practic, depistează prezența virusului în corp. După cum au dovedit studiile medicale, cei mai mulți dintre pacienții infectați cu acest microb sunt asimptomatici şi nu știu că sunt bolnavi.

Realizarea acestui test este cea mai sigură modalitate de protecţie pentru vârstnicii din familie. Un rezultat neconcludent sau unul pozitiv trebuie confirmat prin realizarea unui test Real Time PCR.

Ce aflăm în unui test COVID-19 de Anticorpi?

Un test rapid COVID-19 cu anticorpi IgG/IgM furnizează detalii cu privire la anticorpii dezvoltați la virusul SARS-CoV-2. Aceștia se formează, de obicei, în faza acută a bolii.

Ca şi în cazul testului cu antigen, şi acestea furnizează detalii valoroase, în special pentru pacienții asimptomatici. Cum știm, copiii, adolescenții şi tinerii sunt purtători fără simptome. Deci testarea acestora poate fi un procedeu esențial, dacă dorim să mergem să îi colindăm pe bunici.

Nu trebuie să îi lăsăm pe cei pe care îi iubim să ne aştepte, dar putem fi precauţi, putem arăta responsabilitate realizând un test rapid de depistare a temutului virus.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Durerea de stomac: ce boli poate ascunde?
Durerea de stomac: ce boli poate ascunde?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân