Vai de pielea noastra…

Aproape 11% dintre romance nu folosesc deloc crema pentru protectia pielii atunci cand stau la soare, iar 2 din 3 utilizeaza produse cu factor de protectie prea mic in tim­pul expunerii, potrivit unui studiu realizat in 2007 de Societatea Romana de Derma­to­logie si Vichy.
  • Publicat:
Vai de pielea noastra…
Vai de pielea noastra…

Aproape 11% dintre romance nu folosesc deloc crema pentru protectia pielii atunci cand stau la soare, iar 2 din 3 utilizeaza produse cu factor de protectie prea mic in tim­pul expunerii, potrivit unui studiu realizat in 2007 de Societatea Romana de Derma­to­logie si Vichy.

De asemenea, 45% dintre persoanele chestionate nu-si cunosc tipul de piele. 9% dintre femei considera arsu­ri­le solare necesare pentru a se bronza vizibil si doar o femeie din 3 foloseste o crema cu factor de protectie mai mare de 30. Potrivit sondajului, cele 4 griji ale femeilor vizeaza imperfectiunile, imbatranirea, aspectul tenului si sensibilitatea cutanata. Ele acorda o atentie excesiva claritatii si sensibilitatii cutanate. Peste 60% dintre femei declara ca au piele sensibila, dar numai 42% au fost diagnosticate de catre dermatolog avand un astfel de ten.

Un studiu lung, dulce, cu aroma pozitiva

Consumul de cafea pe termen lung nu contribuie la cresterea riscurilor de deces prematur si ar putea reduce riscul de deces provocat de o maladie cardiovasculara, potrivit unui nou studiu made in USA. Specialistii au descoperit ca un consum regulat de cafea – pana la 6 cesti pe zi – nu este asociat cu un risc crescut de deces. De fapt, studiul sugereaza ca femeile care consuma zilnic 2-3 cesti de cafea decofeinizata prezinta cu 25% mai putine riscuri de a deceda din cauza unei maladii cardiace fata de femeile care nu beau deloc cafea.     

Broccoliul lui Adam

Cateva portii de broccoli consumate zilnic pot preveni dezvoltarea cancerului la prostata, datorita unei substante chimice care activeaza genele ce lupta impotriva bolii. Aceeasi reactie ar putea aparea si in cazul altor legume care contin izotiocianat de tolil, printre care se numara varza de Bruxelles, conopida, varza, hreanul si ridichile.

„Nu e nevoie de o schimbare enorma in dieta. Cateva portii in plus din aceste legume pot face diferenta”, a spus seful studiului. Cancerul la prostata este cea de-a doua boala in topul celor care produc cele mai multe victime in randul barbatilor, dupa cancerul de plamani. 

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cancerul de san: riscuri si mituri
Cancerul de san: riscuri si mituri
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”