Un banal antibiotic i-a transformat viața într-un calvar. Ce a pățit un profesor de fizică din cauza unei pastile

Fabrizio Gentili obișnuia să fie un om sănătos și activ, însă în prezent se luptă cu dureri insuportabile și este nevoit să se deplaseze cu un scaun cu rotile.
  • Publicat:
Un banal antibiotic i-a transformat viața într-un calvar. Ce a pățit un profesor de fizică din cauza unei pastile
SURSA FOTO Cronache Maceratesi

Un respectat profesor de fizică trăiește un calvar fizic și moral de un an și jumătate, după ce un antibiotic luat pentru o infecție urinară i-a distrus viața, relatează publicația Cronache Maceratesi.

Fabrizio Gentili, din regiunea Marche, în vârstă de 47 de ani, obișnuia să fie un om sănătos și activ, însă în prezent se luptă cu dureri insuportabile și este nevoit să se deplaseze cu un scaun cu rotile.

În anul 2022, Fabrizio Gentili a început un tratament cu antibiotic pentru o infecție urinară, iar două săptămâni mai târziu a început să simtă dureri intense în tot corpul. De atunci, starea lui s-a înrăutățit rapid, devenind incapabil să lucreze, să conducă sau chiar să se spele singur.

În ciuda simptomelor grave și invalidante, medicii nu au putut stabili o legătură clară de cauzalitate între starea lui și antibiotic, lăsându-l fără un diagnostic oficial sau dreptul la o pensie de invaliditate temporară.

Experiența sa cu medicamentele a fost de asemenea problematică, cu fiecare nou tratament aducându-i mai multe efecte secundare decât alinare. După șase luni de suferință, a început să experimenteze cu cannabisul terapeutic și terapia în piscină, care păreau să îi ofere o ușurare temporară, dar în cele din urmă, situația lui s-a înrăutățit.

Fabrizio Gentili a împărtășit povestea sa pentru a avertiza publicul despre pericolele potențiale ale antibioticelor și pentru a atrage atenția asupra situației celor afectați de efecte secundare grave.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân