Topul celor mai raspanditi alergeni

Ce sunt, de fapt, alergiile? Pe scurt, disfunctii ale sistemului imunitar. Anticorpii creati determina mastocitele sa elibereze cantitati masive de substante chimice puternice ce pot cauza diverse reactii, de la simpla curgere a nasului, edeme, mancarimi
  • Publicat:
Topul celor mai raspanditi alergeni
Topul celor mai raspanditi alergeni

Reactii alergice frecvente se produc la:

Polen – cel mai frecvent alergen – atinge concentratia maxima in aer pe toata durata verii si determina secretia nazala abundenta, stranut, lacrimare.

Praful si acarienii – inhalarea prafului duce la tuse, stranut, mancarime etc. Pentru a combate capusele de praf, renunta la tapiserie, draperii, covoare si apeleaza la mobilier din lemn masiv sau metal.

Veninul de insecte si animale – este un amestec de proteine si enzime cu mare potential alergen. Zona afectata trebuie spalata cu apa si sapun, dupa care se aplica o compresa cu apa rece pe intepatura.

Gablonturi si bijuterii de nichel – una din sapte femei este alergica la nichel. Pentru a calma reactiile alergice determinate de nichel se aplica urgent un unguent pe baza de calendula sau de musetel si se renunta la bijuterii. Atentie! Unele bijuterii de argint contin nichel. Un simplu test e de ajuns. Poarta bijuteria intr-o zi caniculara (transpiratia tinde sa dizolve nichelul) si urmareste reactia pielii.

Parul si blana de animale (mai ales de pisica) – pot determina accese de stranut, rinoree, mancarimi. In cazul multor pisici de casa, s-a constatat ca, dupa circa un an de spalat lunar, proteina Fel d1, adevaratul alergen, poate disparea total de pe blana pisicii.

Alimentele cel mai frecvent alergene sunt lactatele, ouale, graul, soia, porumbul si condimentele/mirodeniile. Medicii naturisti recomanda celor cu astfel de alergii sa-si administreze rapid carbune medicinal, enzime naturale (cum ar fi pancreatina) sau extracte de urzica.

Medicamentele si vaccinurile – unele medicamente precum penicilina sau aspirina pot produce reactii alergice. De asemenea, vaccinurile au mare potential alergen, mergand de la inflamatia locala pana la manifestari grave ce cuprind tot corpul (febra, convulsii, ajungand chiar la encefalite, leziuni cerebrale etc.).


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Fii la zi cu analizele!
Fii la zi cu analizele!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân