Top 5 accesorii utile pentru monitorizarea sănătăţii acasă

  • Publicat:
Top 5 accesorii utile pentru monitorizarea sănătăţii acasă

Secolul al XXI-lea este unul al inovaţiei şi al progreselor medicale, astfel că într-o lume din ce în ce mai preocupată de starea sa de sănătate, este nevoie de dispozitive care să depisteze din timp diverse afecţiuni, pentru că tratamentele să fie eficiente şi să aducă vindecarea.

Atât pentru prevenirea unor maladii, cât şi pentru monitorizarea stării de sănătate în cazul diverselor boli cronice, se impune ca oamenii să aibă în casa anumite dispozitive de strictă necesitate şi anume:

Brăţări fitness inteligente

Un astfel de accesoriu este uşor de purtat, zi de zi şi noapte de noapte oferind indicii preţioase în legătură cu starea de sănătate a unei persoane. Modelele noi de brăţări fitness măsoară tensiunea arterială, ritmul cardiac şi nivelul de oxigen.

Aceste brăţări inteligente sunt potrivite atât pentru copii, cât şi pentru adulţi sau persoanele în vârstă, mai ales în cazul existenţei unor afecţiuni precum hipertensiunea. Văzând informaţiile colectate în timp real de senzorii din brăţara, persoanele pot ştii dacă sunt în pericol. O valoare foarte mică sau foarte mare a tensiunii îi poate face să ia legătura cu medicul de familie sau cu medicul specialist, ceea ce, în unele cazuri înseamnă să-şi salveze viaţa.

Glucometru dotat cu funcţii suplimentare

Glucometrul este un aparat de măsurat glicemia. El este necesar în special în cazul persoanelor care suferă de diabet şi care trebuie să-şi monitorizeze în fiecare zi nivelul zahărului din sânge. Unele aparate pot măsura, pe lângă glicemie şi colesterolul, acidul uric, hematocritul, hemoglobina, care sunt parametri biologici foarte importanţi. Aparatele moderne de acest tip se pot conecta la dispozitivele mobile, încărcând informaţiile colectate în aplicaţii specifice.

Termometru inteligent 

În special în perioada pandemiei, termometrele moderne şi-au făcut simţită utilitatea. Piaţa este generoasă în fel şi fel de gadgeturi şi accesorii de acest ţip: termometre digitale cu infraroşu sau inteligente, cu bluetooth, pentru copiii de până în 4 ani, scannere de temperatură, pentru frunte sau mâna şi multe alte modele în funcţie de preferinţele şi de necesităţile din familie.

Baby monitors

Unele dintre monitoarele de supraveghere a bebeluşilor sunt dotate cu diverse funcţii utile care oferă indicii despre starea de sănătate a micuţilor. La vârsta la care ei nu ştiu ce-i doare, plânsul este cel care-i anunţa pe părinţi că se întâmplă ceva cu bebeluşii, indiferent că este zi sau noapte. În acest fel, părinţii care nu pot sta tot timpul lângă copil, oricât de mult şi-ar dori, sunt alertaţi şi vor şti ce măsuri să ia dacă micuţii au febră, sunt răguşiţi sau au erupţii pe piele. În plus, potrivit specialiştilor, unele baby monitors măsoară şi temperatura ambientală.

Dispozitiv pentru monitorizarea somnului

Un astfel de dispozitiv foarte util este un smartwatch pentru copii sau adulţi, care monitorizează somnul. Ceasul inteligent detectează şi înregistrează perioadele de somn, iar datele sunt stocate în aplicaţie, astfel că fiecare persoană va ştii cât de bine a dormit vizualizând informaţiile. În plus, ceasul inteligent este util şi pentru persoanele care fac sport acasă, ei putând efectua exerciţiile ascultând muzică preferată în căşti wireless şi fiind mai motivaţi pentru o viaţă activă şi sănătoasă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân