Tiroidita autoimuna, emotivitate si migrene

Cum slabeste una dintre cititoarele noastre care urmeaza un tratament pentru tiroidita autoimuna? Si cum ar trebui sa procedeze o alta cititoare care se lupta cu emotiile puternice atunci cand se afla intr-o situatie sociala?
  • Publicat:
Tiroidita autoimuna, emotivitate si migrene
Tiroidita autoimuna, emotivitate si migrene

Cum slabeste una dintre cititoarele noastre care urmeaza un tratament pentru tiroidita autoimuna? Si cum ar trebui sa procedeze o alta cititoare care se lupta cu emotiile puternice atunci cand se afla intr-o situatie sociala? Oana incearca sa gaseasca raspunsurile.

Tiroidita autoimuna

„Numele meu este Lacramioara, am 28 de ani,159 cm si 60 kg. In august, anul trecut am depistat ca am tiroida autoimuna (urmez tratament). Va rog sa-mi spuneti cum reusesc sa slabesc cel putin
5 kg? Mentionez ca am incercat dieta disociata si in 3 saptamani nu am slabit deloc. Multumesc.”

Draga Lacramioara, greutatea poate fi corectata prin dieta si cresterea intensitatii si duratei exercitiilor fizice. Vorbeste cu medicul tau si de oportunitatea unei terapii suplimentare cu seleniu, care poate ajuta mult pacientii cu tiroidita autoimuna. Intr-un studiu, in care s-a asigurat un supliment de 200 mcg de seleniu pe zi, timp de 3 luni, persoanelor cu tiroidita autoimuna, s-a putut constata o reducere semnificativa a nivelului autoanticorpilor antitiroidieni.

Emotivitate si migrene

„Am 25 de ani, sunt casatorita de 4 ani. Relatia cu sotul meu este foarte buna, ne certam foarte rar (o data la 2-3 luni) si de fiecare data ne impacam in cateva ore. Am o problema cu emotiile. Cand merg la un interviu am niste emotii foarte puternice incat imi tremura mainile si picioarele. Mi-am dat seama de acest lucru in urma cu 2 ani, cand am dat examenul de licenta.

Pana la acel moment nu am avut asemenea probleme. Am o migrena (de la varsta de 10 ani) diagnosticata de medic si dupa acele emotii aceasta se declanseaza. De la inceputul facultatii (2005-2009), migrenele s-au intensificat (o data la 2 luni), iar in ultimele luni de facultate (o data pe saptamana). Cum pot sa-mi stapanesc aceste emotii?”

Trebuie neaparat sa soliciti sfatul unui psiholog, eventual sa initiezi o psihoterapie de sustinere pentru a te stapani mai bine in fata emotiilor si a capata mai multa incredere de sine. Vei vedea cat de bine vei intelege lucrurile dupa cateva sedinte si cat de usor vei stii sa iti stapanesti emotiile si chiar migrenele!

Citeste si: Totul despre tiroida si cum sa previi bolile tiroidiene

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Cristea
Raluca Cristea este jurnalist şi redactor al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, având drept domenii de interes pe care le acoperă sănătatea, frumuseţea şi medicina naturistă. Raluca Cristea realizează materiale de interes pentru publicul larg având drept surse specialişti de top ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”