Terapia cu ozon – beneficii importante în tratamentul hepatitelor (P)

  • Publicat:
Terapia cu ozon - beneficii importante în tratamentul hepatitelor (P)

Hepatitele virale cu virus B și C reprezintă o reală problemă de sănătate care este din ce în ce mai prezentă în România. Această boală are o rată ridicată de cronicizare astfel încât afectează în timp capacitatea de muncă și calitatea vieții.

Tratamentul hepatitelor presupune implicarea interferonului și ribavirinei, reprezentând o variantă cu beneficii importante, dar care pot să provoace efecte adverse considerabile. Mai mult de atât, hepatita poate duce la apariția cirozei hepatice, la cancer hepatic sau chiar la decesul persoanei afectate.

În ultimul deceniu s-au realizat diverse studii pentru a evalua rolul ozonoterapiei în VHC (virusul hepatitei C), conform Institutului de Cancer M.N. Mawsouf și Clinicilor medicale T.T. Tanbouli din Cairo.

În urma acestui studiu în care tratamentul a fost aplicat timp de 16 săptămâni, s-a descoperit că încărcătura virală a hepatitei a scăzut în aproximativ 92% din cazuri. După alte 24 de săptămâni de terapie cu ozon, prezența virală a continuat să scadă în 95% din cazuri, până când nivelurile anormale de enzime au revenit la valorile obișnuite.

Astăzi, ozonoterapia reprezintă o metodă modernă de tratament a hepatitelor virale B și C datorită acțiunii antivirale recunoscută a ozonului, datorită costurilor scăzute în comparație cu tratamentul cu interferon și datorită metodei terapeutice de maximă siguranță care este efectuată sub supravegherea medicală și care este monitorizată atent.

Terapia cu ozon se referă la suma de terapii ce utilizează un amestec de oxigen medical (O2) și ozon (O3), având un puternic efect antiinflamator atât când este administrat local prin injecții, cât și general, sistemic, când este administrat intravenos.

Ozonul medical folosit în tratamente se diferențiază de ozonul din stratosfera terestră prin modul în care este produs. Un generator de ozon, omologat, transformă oxigenul medical în ozon pe baza trecerii printr-o bandă de ultraviolete.

Terapia cu ozon are efect antioxidant și imunomodulator. Un aspect important al acesteia este faptul că nu are reacții adverse, așadar există o marjă de siguranță foarte mare față de tratamentele medicamentoase.

Beneficii importante ale ozonoterapiei în tratamentul hepatitelor:

  • Afectează integritatea virusului și a ciclului său reproductiv.
  • Elimină posibilitatea virusului de a se atașa la nivelul celulei hepatice.
  • Reface flexibilitatea și capacitatea de circulare a oxigenului la nivelul globulelor roșii.
  • Determină creșterea saturației în oxigen a sângelui și scăderea vâscozității a acestuia, astfel încât țesuturile beneficiază de o mai bună oxigenare.
  • Distruge celulele maligne și inhibă metabolismul tumoral prin afectarea membranelor acestora.
  • Stimulează producția de citokine și funcția leucocitelor astfel încât încărcătura virală scade semnificativ.
  • Îmbunătățește semnificativ nivelul enzimelor hepatice.

Pe lângă această boală, ozonoterapia este indicată în mult mai multe probleme medicale, având numeroase beneficii și rezultate considerabile. Poți afla care sunt situațiile în care te poți baza pe terapie cu ozon. Aici vei găsi o echipă medicală specializată și empatică, ce își va îndrepta mereu atenția către nevoile pacienților.

Așadar, terapia cu ozon reprezintă o alternativă terapeutică demonstrată științific că este de maximă importanță atât în tratamentul hepatitelor virale B și C, cât și a altor afecțiuni, având efecte benefice asupra evoluției bolii și asupra stării pacientului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân