Stai cocoșat? Ce pericole pot apărea la nivel digestiv

Atunci când stai cocoșat nu afectezi doar aspectul spateului și al umerilor, dar totodată este un obicei nesănătos care te poate afecta din multe puncte de vedere.
25.05.2022
Stai cocoșat? Ce pericole pot apărea la nivel digestiv
Foto: shutterstock

Atunci când stai cocoșat nu afectezi doar aspectul spateului și al umerilor, dar totodată este un obicei nesănătos care te poate afecta din multe puncte de vedere. Pe lângă postura vicioasă pe care o dobândești, există și alte aspecte mai puțin plăcute cu care te poți confrunta, în special în privința problemelor digestive.

Dacă stai cocoșat riști să ai probleme digestive

O postură vicioasă poate produce dureri musculare, dureri lombare, de umeri și chiar de gât. Acestea nu sunt singurele aspecte negative care trebuie să te preocupe, ci și efectele pe care acest obicei îl are asupra organelor interne. Când stai cocoșat te poți confrunta cu probleme digestive, iar asta pentru că se pune presiune pe termen lung pe anumite zone din organism. De asemenea, anumiți mușchi sunt slăbiți și devin mai puțin activi. În timp, asta duce la apariția durerilor musculare, dar și dificultatea de a-ți remedia postura. Astfel, ajungi să ai o formă curbată și să stai în permanență cu umerii lăsați.

Pentru a putea preveni postura vicioasă este necesar să-ți creezi o rutină. Mai exact, dacă petreci mult timp la birou, asigură-te că tastatura nu este la un nivel optim, iar monitorul se află la o distanță suficientă care să-ți permită să citești fără să fie nevoie să te apleci. De asemenea, scaunul trebuie să fie confortabil astfel încât să-ți sprijine zona lombară.

Ideal este să faci mișcare, pentru că aceasta te ajută să-ți îmbunătățești postura. Dacă lucrezi cu un antrenor personal acesta va știi exact ce exerciții ți se potrivesc astfel încât să rezolvi aceste probleme. Dacă nu optezi pentru un antrenor personal, poți face exerciții de stretching care să-ți activeze musculatura și să-i întărească.

Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras