St. John’s Wort, tratament natural anti-depresie

St. John's Wort este un extract din Hypercium perforatum, plantă folosită de secole pentru tratarea depresiei de severitate scăzută.
  • Publicat:
St. John's Wort, tratament natural anti-depresie
Cuprins
  1.  
  2.  

Depresia este una dintre afecţiunile care au înregistrat cea mai mare ascensiune în ultima perioadă. Din ce în ce ma multe persoane admit că trebuie să meargă la medic pentru a se trata de „supărare”, însă de multe ori medicamentele pe care le primesc nu le ajută prea mult. Ei bine, natura ar trebui să le fie aliatul!

Pentru că depresia nu este considerată a fi o boală în adevăratul sens al cuvântului, nefiind luată în serios de multe persoane care se luptă cu ea şi nici de apropiaţii acestor nefericiţi, tratamentul este de multe ori ignorat. În plus, nici medicii care le prescriu medicamente pacienţilor lor nu îşi bat prea mult capul cu aceştia, odată reţeta fiind scrisă, depresivul iese din cabinetul medical şi dus râmăne. Cine îi ascultă povestea?

Primul pas în abordarea problemei ar trebui să fie stabilirea diagnosticului corect. Multe persoane îşi exagerează propria tristeţe, însă altele o ascund. Depresia este o tristeţe continuă, timp de câteva luni, fără un motiv aparent, însoţită de o stare de apatie, oboseală, tulburări de concentrare, insomnie, plâns fără motiv. Problemele pot pleca de la dietele mult prea restrictive sau regimul alimentar haotic, lipsa somnului, sedentarism, consumul de alcool, droguri, carenţa de vitamine.

Câutaţi, întâi, motivul proastei dispoziţii şi abia apoi treceţi la taratamente care vă pot genera dependenţă. Încercaţi să dormiţi suficient şi să mâncaţi sănătos, aăugaţi fructe şi legume zilnic în meniu. Dacă vă simţiţi deprimate chiar şi în condiţiile în care aveţi un stil de viaţă sănătos, cauza ar putea fi un dezechilibru chimic. În această situaţie, puteţi să vă gândiţi la suplimente alimentare cum ar fi St. John’s Wort.

St. John’s Wort este un extract din Hypercium perforatum, plantă folosită de secole pentru tratarea depresiei de severitate scăzută. Nu se ştie cum acţionează la nivel celular, însă se crede că blochează reabsorbţia serotoninei la nivelul neuronilor. O serie de studii a demonstrat că St. John’s Wort este mai eficient uneori decât medicamentele de sinteză.

Atenţie! Nu luaţi suplimente alimentare fără să cereţi, mai întâi, sfatul medicului pentru că interacţionează cu medicamentele antidepresive.

Citeşte şi: Lucraţi în mod frecvent 11 ore pe zi? Atunci aveţi un risc crescut de depresie!

Oamenii materialişti sunt mai depresivi

3 paşi pentru un „tu” mai fericit

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”