Spala-te pe maini ca sa fentezi raceala

Sapunul este inamicul microbilor care se gasesc pe suprafata mainilor.
  • Publicat:
Spala-te pe maini ca sa fentezi raceala
Spala-te pe maini ca sa fentezi raceala

Consumul de vitamina C ne poate ajuta sa tinem racelile deoparte, dar cercetarile din ultima vreme arata ca aceste suplimente nu ofera o protectie mai mare decat masurile „naturale” pe care ni le putem lua, cum ar fi spalatul frecvent pe maini.

Mai mult decat atat, cercetatorii sustin ca dozele mari de vitamina C pot fi chiar daunatoare pentru sanatate. De ani de zile s-a crezut ca suplimentele de vitamina C nu numai ca ofera protectie impotriva racelilor, dar si impotriva cancerului, ajutand astfel oamenii sa traiasca mai mult.

Noile studii dezmint toate aceste convingeri. Nu numai ca nu exista nici o dovada ca unii antioxidanti pot prelungi viata, dar s-a demonstrat ca anumite produse pot duce chiar la moarte timpurie.

Stirile pozitive, care dau oamenilor speranta, sunt raspandite repede si pot deveni adevarate convingeri. Poate fi dificil de acceptat ca aceste convingeri sunt mituri, dar ele nu au valoare de adevar daca nu s-ar realizat cercetari care sa le confirme sau sa le infirme.

Cand vitaminele ne fac mai mult rau decat bine – cine si ce nu ar trebui sa ia!

Exista insa multe moduri simple si eficiente pentru a scadea riscul de infectii respiratorii. Acestea includ spalatul frecvent pe maini cu sapun normal si apa, sau abtinerea de la atingerea fetei cu mana. Microbii pot fi usor introdusi in organism atunci cand atingem obiecte contaminate, iar apoi punem mana pe mancare de exemplu.

Una dintre cele mai importante metode de prevenire a infectarii cu virozele si gripele de sezon o reprezinta, asadar, spalarea cat mai frecventa a mainilor. Daca nu aveti posibilitatea utilizarii apei si snului la un anumit moment al zilei, apelati la gelul antibacterian.

Persoanele care au deja o infectie respiratorie pot opri raspandirea ei prin aruncarea imediata a servetelor, precum si folosirea si evitarea intrarii in contact direct cu alte persoane.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân