Sfaturi eficiente care te vor ajuta să te trezești mai ușor dimineața. De ce e sănătos să fii matinal?

  • Publicat:
Sfaturi eficiente care te vor ajuta să te trezești mai ușor dimineața. De ce e sănătos să fii matinal?

Starea de bine te va însoți pe parcursul zilei și vei avea un tonus psihic pozitiv dacă aplici câteva sfaturi simple pentru a te trezi mai ușor dimineața.

Vrei să îți susții tonusul psihic și o stare bună de dispoziție pe parcursul zilei? Unul dintre secrete constă în a fi matinal. Însă cum te poți trezi mai ușor dimineața?

Înainte de orice, află că organismul tău are un program biologic unic, astfel încât este bine să „citești” semnalele propriului corp pentru a afla de câte ore de somn ai nevoie pentru a te reface. În timp ce unele persoane au nevoie de 7-8 ore de somn, organismul tău se poate odihni în 5-6 ore sau mai mult. Acest detaliu simplu, dar important, te va ajuta să ai un bun start în stabilirea programului individual de somn. Prin urmare este bine să ai un program de somn care să răspundă nevoilor organismului tău. Regula de aur constă în organizare.

Organizarea programului de somn:

Încearcă să îți ordonezi programul de somn, astfel încât să fii în pat până la ora 23. Primele ore din ciclul de somn sunt esențiale atât pentru creier, cât și pentru corp, adică pentru organe esențiale precum ficat sau stomac. Chiar dacă nu obișnuiești să adormi devreme, odată ce îți impui un program pe care îl urmezi cu consecvență, organismul tău va avea nevoie de o perioadă de câteva săptămâni pentru a se adapta, iar ulterior vei fi recunoscător că ai reușit să te organizezi.

Aer și lumină:

Ai făcut deja primii pași – pași esențiali! – pentru a reuși să te trezești dimineața. De ce merită să te trezești dimineața? Automotivarea și identificarea unui scop personal, care să răspundă nevoilor tale individuale, reprezintă un factor cu efect tonic asupra creierului și corpului tău. Citește AICI continuarea articolului și află de ce e bine să fii matinal.

sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân