Semnele rinichilor bolnavi care se văd la ureche. La ce să fii atent când te uiți în oglindă

Iată ce semne și simptome se văd la ureche dacă ai rinichi bolnavi, boli cardiovasculare sau alte probleme de sănătate.
  • Publicat:
Semnele rinichilor bolnavi care se văd la ureche. La ce să fii atent când te uiți în oglindă
Foto: shutterstock

Se pare că urechile fac mai mult decât să ne ajute să auzim. Mai exact, acestea pot indica bolile cardiovasculare, de rinichi sau chiar prezența unui cancer. Multe aspecte privind starea noastră de sănătate pot fi indicate de urechi, așadar, iată ce semne și simptome se văd la ureche dacă ai rinichi bolnavi, boli cardiovasculare sau alte probleme de sănătate.

BOALA CARDIACĂ

Dacă ai sub 60 de ani și ai un pliu diagonal pe lobul urechii, ai putea fi expus unui risc mai mare de boală coronariană.
Avertismentul neobișnuit, numit semnul lui Frank, a fost observat la persoane precum Steven Spielberg și George W Bush.

O teorie sugerează că un pliu al lobului urechii este legat de pierderea elastinei și a fibrelor elastice din piele, același proces care afectează vasele de sânge în boala coronariană.

Această boală nu poate fi vindecată, dar tratamentul poate ajuta la gestionarea simptomelor și la reducerea șanselor de probleme precum atacurile de cord.

Nu vă panicați încă! De cele mai multe ori, apariția pliurilor urechilor poate fi rezultatul dormitului într-o poziție ciudată. Dar dacă experimentați dureri în piept sau dificultăți în respirație, faceți o programare la medic.

HIPERTENSIUNEA, O PROBLEMĂ SEMNALATĂ DE URECHE

Dacă te confrunți cu tinitus ar putea indica probleme de tensiune arterială, asta dacă nu ai venit de la un festival de muzică. La persoanele cu tensiune arterială crescută, tinitusul este raportat frecvent.

Tensiunea arterială crescută, numită și hipertensiune, apare atunci când presiunea în vasele de sânge este neobișnuit de ridicată. Poate fi gravă dacă nu este tratată. Un studiu publicat în NCBI a descoperit că 44% dintre persoanele cu tinitus aveau și hipertensiune.

Legătura dintre cele două condiții se referă la rețeaua delicată de vase din sistemul auditiv. Când presiunea crește în acest sistem, poate rezulta ca simptome de tinitus.

Studiul din Brazilia sugerează că tinitusul, care sună ca un sunet de bătăi, puls sau pompare, ar putea fi legat de tensiunea arterială. Ar trebui să vedeți medicul de familie dacă auziți continuu sau în mod regulat sunete precum zumzet, sunete de clopot sau zumzăit în urechi, scrie NHS.

Hipertensiunea nu are de obicei multe simptome, așa că merită să vă verificați tinitusul pentru orice eventualitate.

INFECȚIE FUNGICĂ

Mâncărimea urechilor poate indica prezența unei infecții fungice. Ciupercile (în mod obișnuit Aspergillus și Candida) cresc și se răspândesc în canalul urechii. Atunci când Aspergillus cauzează o infecție fungică a urechii, poți observa puncte galbene sau negre și pete albe pufoase în canalul urechii.

Dacă Candida este vinovată, ai putea vedea o descărcare albă groasă și cremoasă ieșind din urechea ta. Alte simptome includ durere în ureche, piele uscată în jurul canalului urechii, dureri de cap, tinitus și pierderea auzului. Dacă dezvolți oricare dintre simptomele de mai sus fă o vizită la medic! Infecțiile fungice ale urechii nu tind să dispară fără tratament.

CANCER DE SÂN

Cerumenul este normal și benefic, pentru că substanța galbenă împiedică insectele și murdăria să intre în canalele urechii. Dar cerumenul cu o textură umedă și lipicioasă nu este normal.

Unele studii sugerează că cerumenul umed ar putea fi un semn al unei mutații la gena ABCC11, ceea ce poate crește șansele de a dezvolta cancer de sân. Simptomele mai comune ale cancerului de sân sunt o umflătură pe sân, o schimbare în forma sânului, o erupție sau o schimbare în aspectul sfârcului.

Este important să rețineți că având cerumen umed nu înseamnă că o femeie este destinată să fie diagnosticată cu cancer de sân. Studiul sugerează că este doar un factor care crește riscul de cancer de sân.

Dar dacă cerumenul umed este deranjant, poți încerca să cumperi picături pentru urechi de la o farmacie. Nu încercați niciodată să îndepărtați acumularea de cerumen singuri cu degetele, un bețișor de urechi sau orice alt obiect. Acest lucru poate afecta urechea și poate împinge cerumenul mai adânc.

Dar dacă picăturile pentru urechi nu reușesc să reducă cerumenul sau să-l facă mai puțin lipicios, contactați medicul de familie pentru o programare.

SINDROMUL URECHILOR ROȘII

Dacă petreci prea mult timp în soare și chiar să te simți jenat urechile se pot înroși, ba chiar poți suferi de sindromul urechilor roșii, care poate avea același efect. Aceasta este o afecțiune rară care provoacă arsură și durere în lobii urechilor. Dar pentru unele persoane, durerea poate fi ascuțită și severă.

Aceasta se poate extinde și de la lobii urechilor la obraz, maxilar sau partea din spate a capului. Atacurile acestei afecțiuni durează în mod obișnuit între 30 și 60 de minute. Dacă simptomele sunt frecvente sau dureroase, sau dacă nu puteți auzi corespunzător cu urechile afectate, atunci ar trebui să solicitați sfat medical.

BOALA RENALĂ, SEMNALATĂ DE URECHE

Urechile care au câteva excrescențe de piele (mici sau creșteri cărnoase) pot indica prezența bolii renale. Un studiu realizat de British Medical Journal sugerează că acest lucru este valabil în special în cazul nou-născuților. Oamenii de știință au sugerat că acest lucru se datorează faptului că dezvoltarea tractului renal și a urechilor în timpul vieții în pântece se întâmplă în același timp.

Prin urmare, orice fel de perturbare sau incident în acest interval poate duce la faptul că atât rinichii, cât și urechile pot fi anormale într-un fel. Boala renală apare atunci când rinichii nu funcționează la fel de bine cum ar trebui. Alte simptome ale bolii renale la sugari sau copii includ umflarea picioarelor, urina spumoasă și creșterea volumului de urină.

Surse:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân