ReLEx SMILE – Totul despre cea mai nouă procedură refractivă (P)

  • Publicat:
  • Actualizat:
ReLEx SMILE - Totul despre cea mai nouă procedură refractivă (P)

Ce este ReLEx Smile și ce scop are?

ReLEx SMILE este cea mai recentă dezvoltare în corecția vederii cu Laser și reprezintă extracția lenticulei printr-o incizie minusculă, fără durere, în doar câteva secunde. Pe scurt, este cea mai nouă și inovativă procedură refractivă care te scapă de ochelari. ReLEx SMILE a adus chirurgia refractivă la un alt nivel.

Similar cu alte tehnici de corectare a vederii, SMILE folosește tehnologia Laser pentru a corecta erorile de refracție. Dar, spre deosebire de alte operații cu Laser, ReLEx SMILE este mult mai puțin invaziv. De asemenea, are un grad mai mare de precizie în țintirea erorilor de vedere și oferă un confort sporit, în special pacienților anxioși.

ReLEx Smile este prescris pacienților care suferă de miopie și astigmatism – acestea fiind unele dintre cele mai frecvente probleme de vedere.

De ce este Relex SMILE atât de revoluționar?

SMILE a revoluționat chirurgia cu Laser a ochilor, introducând proceduri și timpi de recuperare mai rapizi și reducând durerea și disconfortul pentru pacienți. Astfel, procedura este una minim-invazivă, complet nedureroasă, iar pacienții se pot bucura de noua lor vedere în doar 24-72 de ore.

Ce dioptrii poate corecta ReLEx SMILE?

ReLEx SMILE este o procedură potrivită pentru o gamă mai largă de pacienți – inclusiv cei cu prescripții foarte mari. Fără a fi nevoie de crearea unui lambou/căpăcel, SMILE permite remodelarea țesutul lăsând corneea intactă – permițând tratamentul unor prescripții mult mai mari decât se credea anterior că este posibil, respectiv:

  • Miopie : până la -10 dioptrii
  • Astigmatism miopic : până la – 5 dioptrii
  • Afecțiuni combinate : până la – 15 dioptrii (miopie+astigmatism)

Care sunt avantajele procedurii SMILE?

  • restabilește vederea la toate distanțele
  • este o procedură PREMIUM
  • utilizează tehnologie de top
  • nu doare, pacientul nu simte nici un disconfort
  • este potrivită pentru pacienții cu prescripții foarte mari
  • întreaga procedură durează doar câteva secunde
  • se utilizează anestezie locală, nu necesită suturi
  • timpii de recuperare sunt foarte rapizi (24-72h)
  • este o variantă și pentru pacienții care suferă de glaucom
  • risc și incidență reduse de ochi uscat
  • eligibilitate largă: mai mulți pacienți sunt eligibili pentru intervenția chirurgicală ReLEx SMILE decât orice alt tip de operație oculară cu Laser; persoanele care au fost respinse pentru operația LASIK sau PRK sunt adesea un candidat potrivit pentru acest tratament.

Cum se desfășoară intervenția ReLEx Smile?

Procedura SMILE implică utilizarea Laserului cu femtosecunde pentru a acumula materia în lamboul corneei. Odată ce zona este modelată, același Laser va face o incizie, iar excesul de țesut va fi îndepărtat. Acest lucru creează în mod eficient o nouă formă a lentilei pe cornee, corectând problemele de vedere.

După operație

Medicul chirurg oftalmolog  va efectua un control postoperator al ochilor dumneavoastră pentru a se asigura că totul a decurs bine. Vi se vor prescrie niște picături pentru ochi cu antibiotice pentru a preveni infecția și inflamarea, precum și niște picături pentru ochi pentru a preveni uscarea ochilor. Va trebui să le utilizați, de regulă, timp de 2 săptămâni după operație. Medicul vă va oferi, de asemenea, toate informațiile necesare despre cum să vă îngrijiți ochii în săptămânile care urmează.

Tehnica ReLEx Smile este ideală și pentru:

  • pacienții care poartă lentile de contact
  • pacienții care au sindromul ochiului uscat
  • pacienții sensibili la durere
  • pacienții care au cornea mai subțire
  • pacienții care au o carieră în care recuperarea trebuie să fie sigură și rapidă, cum ar fi dacă lucrează în poliție sau industria aviației

Datorită faptului că incizia este foarte mică, păstrându-și stabilitatea, ReLEx Smile este o variantă eficientă și poate fi prescrisă scafandrilor și boxerilor, sportivilor profesioniști, militarilor, piloților și persoanelor cu risc crescut de rănire a ochilor.

Despre tehnologia utilizată de ReLEx SMILE

Procedura ReLEx Smile este efectuată exclusiv de un Laser cu femtosecunde (VisuMax de la Zeiss). Tehnologia LASER cu femtosecunde este recunoscută la nivel mondial ca fiind de ultimă generație, cea mai eficientă și cea mai precisă metodă de corectare a tulburărilor vizuale. Compania Zeiss este avangarda noilor descoperiri în ceea ce privește corectarea cu Laser a defectelor de refracție.

Îți dorești să scapi de ochelari?

Îți dorești de multă vreme să scapi de grija ochelarilor și a tuturor situațiilor neplăcute create de aceștia? Să ai o vedere bună la toate distanțele fără să fie nevoie să îi mai porți vreodată? Poți să beneficiezi de acest lucru prin intermediul celei mai minim invazive metode existente pe piață – ReLEx SMILE.

Pentru prima dată, există o intervenție chirurgicală cu Laser care este nedureroasă în timpul și după operație și nu are riscuri legate de lambou.  Acest lucru face ca chirurgia cu Laser a ochilor să fie mult mai atractivă pentru mulți candidați.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân