Cât de mic poate fi un penis? Micropenisul, o problemă care poate fi tratată

Micropenisul poate fi tratat, de cele mai multe ori prin terapia cu hormoni. Află ce este și câți centimetri are un micropenis.
  • Publicat:
Cât de mic poate fi un penis? Micropenisul, o problemă care poate fi tratată
Foto: envato

Micropenisul este un penis mai mic decât lungimea medie a unui penis normal. Probabil te întrebi cum poate afecta un micropenis băieții sau bărbații sau dacă poate fi tratat.

Ce este un micropenis?

Un penis normal al unui nou-născut măsoară între 2.79cm și 4cm, iar circumferința poate avea între 0.88cm și 1.27cm. Un bebeluș are un micropenis atunci când acesta măsoară mai puțin de 1.90cm, de la bază spre vârf, în timp ce un adult are un micropenis atunci când organul genital măsoară mai puțin de 7cm, având în vedere că lungimea medie este peste 12cm.

Experții susțin că micropenisul este o afecțiune rară care poate apărea de la sine sau în urma unor probleme de sănătate, în special de natură hormonală. Această afecțiune poate apărea în urma deficitului de testosteron, ceea ce înseamnă că organismul nu produce suficient testosteron.

De ce este crucial diagnosticul corect?

Micropenisul poate fi tratat, de cele mai multe ori prin terapia cu hormoni. Din moment ce tratamentul poate implica hormonii, diagnosticul corect este crucial. De exemplu, un copil care are o greutate în exces poate avea un penis acoperit, adică poate părea mic, dar în realitate el este acoperit de grăsime.

Se poate trata micropenisul?

Tratamentul pentru micropenis depinde în funcție de simptome, starea generală de sănătate și vârsta pacientului. Există două opțiuni:

Terapia cu hormoni

Copilul poate primi terapie hormonală la vârste fragede, dar nu se știe dacă penisul va continua să crească în perioada adolescenței sau la vârsta adultă.

Intervenție chirurgicală

Dacă alte metode de tratament nu funcționează, medicul va recomanda o intervenție de reconstrucție în cazul pacienților adulți. Înainte de procedura chirurgicală se discută despre beneficiile intervenției, riscurile și complicațiile care pot apărea.

Ce impact psiholog are un micropenis asupra pacienților?

Un micropenis care nu poate fi tratat poate rezulta o cantitate mică de spermatozoizi, ceea ce înseamnă că pacientul se poate confrunta ca adult cu probleme de fertilitate. Dacă penisul rămâne mai mic decât lungimea medie, atunci pacientul va avea nevoie de sprijin psihologic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân