Probleme cu pielea: eruptii, pete melanice si decolorate

Am o eruptie pe piele si orice tratament as lua, dispare timp de 2-3 saptamani si revine. Am crezut ca apare de la giardoza sau oxiuroza insa a facut toata casa tratament si mi-am revenit.
  • Publicat:
Probleme cu pielea: eruptii, pete melanice si decolorate
Probleme cu pielea: eruptii, pete melanice si decolorate

Cititorii nostri ne-au adresat cateva intrebari legate de sanatatea pielii. Ca de obicei, Oana vine cu lamuririle: e bine sau nu sa indepartam petele melanice si cum se rezolva petele depigmentate la copii, respectiv cum tratam o eruptie cutanata.

Eruptie cutanata

„Am o eruptie pe piele si orice tratament as lua, dispare timp de 2-3 saptamani si revine. Am crezut ca apare de la giardoza sau oxiuroza insa a facut toata casa tratament si mi-am revenit. Iritatia este de culoare rosie, ma mananca si nu mai stiu ce sa fac cu ea. Am facut si analize, am fost si la medic insa nici un rezultat. Am aceasta problema de un an aproape si vine sezonul cald si mi-e rusine sa merg la strand.”

Trebuie sa mergeti neaparat si urgent la un dermatolog, eventual si alergolog, fiindca persistenta acestei „eruptii” semnifica o afectiune ce nu este corect diagnosticata si tratata. Este posibil sa aveti o intoleranta alimentara, dar si o afectiune sistemica, probleme ce vor fi decelate prin analize de sange, examinare clinica, discutii cu medicul. La strand nici nu este indicat sa mergeti in aceasta situatie, intrucat nu vi se recomanda expunerea la soare. Leziunile descrise reprezinta o poarta de intrare pentru posibile infectii, iar strandul, apa, umezeala, din pacate, sunt medii favorabile dezvoltarii si inmultirii diverselor microorganisme.

Procedura dermatologica la copii

„Care este procedura de indepartare a unei pete melanice la un copil de 7 ani?”

Teoretic, aceeasi ca si la adult, insa nu se recomanda la aceasta varsta fiindca pot fi dureroase, creeaza disconfort si daca nu sunt respectate anumite reguli – crema cu fotoprotectie, evitarea traumatizarii zonei etc. petele se reinstaleaza. Mai aveti putina rabdare, fiindca de fapt pe dumneavoastra va deranjeaza, nu pe copil.

Piele decolorata

„Vreau si eu sa va intreb. Ce pot sa fac in legatura cu pielea decolorata la copil? Fetita mea de 3 luni avea niste bubite rosii pe obraji aproape de tample si mi-a zis cineva sa ii dau cu nidoflor. Am dat-o si pe corp si i-a trecut. Cand am dat-o pe fata a 2-a zi am observat ca zonele pe care am aplicat nidoflor sunt mai albe decat pe unde nu e data. Sunt socata! Pielea va ramane asa? Ce tratament se poate face pentru asa ceva? Astept raspunsul dumneavoastra. Multumesc mult!”

Probabil ca se vor estompa, insa trebuie sa folositi o crema cu factor ridicat de protectie impotriva ultravioletelor pentru a nu transforma petele de decolorare in pete hipercrome. Mergeti totusi la dermatolog. Succes!

Citeste si: Putem face eruptii cutanate de la servetelele umede!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”