Prezbiopia, scaderea vederii la apropiere

Dupa varsta de 45 de ani, chiar si cei mai ageri ochi incep sa-si piarda acuitatea. Iar unul dintre simptomele des intalnite este diminuarea puterii de distingere a obiectelor la apropiere.
  • Publicat:
Prezbiopia, scaderea vederii la apropiere
no title

Dupa varsta de 45 de ani, chiar si cei mai ageri ochi incep sa-si piarda acuitatea. Iar unul dintre simptomele des intalnite este diminuarea puterii de distingere a obiectelor la apropiere.

Prezbiopia, caci asa se numeste afectiunea, merge mana-n mana cu procesul de imbatranire. Pe masura ce inaintam in varsta, cristalinul (lentila ochiului) se subtiaza si isi pierde din elasticitate.

Acest lucru ingreuneaza acomodarea vizuala, adica abilitatea cristalinului de a-si modifica convexitatea si grosimea pentru a permite focalizarea obiectelor aflate la diferite distante. Rezultatul? Diminuarea vederii, deoarece obiectele nu mai sunt focalizate bine.

Schimbarile se instaleaza gradual, iar vederea se inrautateste in special la lumina slaba sau in caz de oboseala accentuata. Prezbiopia poate genera cefalee sau disconfort ocular.

Tratament

Prezbiopia poate fi corectata cu ajutorul ochelarilor sau, dupa caz, a lentilor de contact. De asemenea, persoanele care nu vor sa poarte ochelari sau lentile de contact, pot apela la chirurgia laser.

Atentie insa, daca suferi si de miopie, laserul nu iti va reda vederea in totalitate, astfel incat vei fi nevoita sa folosesti in continuare ochelarii sau lentilele pentru prezbioie sau pentru miopie (in functie de defectul care a fost corectat chirurgical).

Pe piata, exista lentile care beneficiaza de tehnologia All-Distance Optics, special conceputa sa redea ochilor capacitatea de ajustare a focalizarii la orice distanta. Astfel, nu vei mai fi nevoita sa schimbi lentilele de distanta cu cele de pentru apropiere.

Citeste si Amelioreaza-ti in mod natural vederea!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”