Podiatrii atrag atenția asupra pericolelor anumitor sandale de vară! Ce nu ar trebui să porți niciodată în picioare?

Când vine vorba de sănătatea picioarelor și încălțămintea adecvată, câteva lucruri sunt esențiale: potrivirea corectă, confortul și suportul. Din păcate, multe sandale de vară sunt complet plate, așa că nu oferă niciun suport pentru picioare sau o platformă confortabilă pe care să mergi.
  • Publicat:
Podiatrii atrag atenția asupra pericolelor anumitor sandale de vară! Ce nu ar trebui să porți niciodată în picioare?

Podiatrii spun că nu trebuie să renunți complet la sandalele drăguțe, dar care nu oferă suport. Însă ar trebui să limitezi timpul petrecut în ele — în general, nu mai mult de 2 până la 3 ore. De asemenea, ar trebui să iei în considerare activitatea pe care o faci; dacă urmează să faci o plimbare lungă, cel mai bine este să porți adidași. Și ar trebui să fii conștient de faptul că unele încălțări populare de vară pot duce la probleme de sănătate ale picioarelor.

Ce tipuri de sandale nu recomandă podiatrii

Sandale de cauciuc și plastic

Dr. Lesly Robinson, decan asociat interimar al afacerilor academice la Facultatea de Medicină Podiatrică a Universității Temple din Philadelphia, spune că încălțămintea ei numărul unu pe lista neagră de vară sunt sandalele de plastic și/sau cauciuc. Acestea devin tot mai populare nu doar printre copii, ci și printre adulți.

„Sandalele de acest tip sunt făcute dintr-un plastic PVC,” explică Robinson. „Nu este un material respirabil, așa că vei transpira mai mult în acest tip de încălțăminte.”

Acest lucru poate face ca acest tip de încălțări să fie alunecoase și să provoace căderi, a subliniat ea.

„Uneori aceste sandale devin foarte fierbinți, așa că poți avea bășici. În plus, mediul plastic al unei sandale jelly poate duce la ciuperci la picioare,” a spus Robinson. Sandalele de plastic nu sunt singura încălțăminte populară, vara. Crocs par să fie tot mai des întâlnite în fiecare an. Robinson spune că acestea pot, de asemenea, să îți facă picioarele să transpire din cauza materialului.

Dr. Chandler Hubbard, directorul clinic al Centrului de Picior și Gleznă de la Universitatea de Științe ale Sănătății Western din California, spune că Crocs pot fi o alegere bună pentru a fi purtate în anumite locuri, cum ar fi în casă sau în grădină, dar nu peste tot.

„Nu am nimic împotriva Crocs; doar că nu sunt cele mai suportive încălțări,” spune Hubbard. „Pentru mine, sunt mai mult un tip de papuci de casă.”

Șlapii care se îndoaie și se răsucesc

Șlapii de plastic pot fi, de asemenea, o problemă, Robinson afirmând că „șlapii subțiri care se îndoaie și se răsucesc” ar fi cel mai bine păstrați pentru piscină, plajă sau hoteluri.

„Dacă alegi un șlap care se îndoaie prea mult și nu are suport pentru arcadă, nu sunt recomandați pentru uzul zilnic,” a spus Robinson, deoarece nu oferă suport adecvat. Acest tip de încălțăminte poate provoca fracturi sau te poate face să aluneci și să cazi, a menționat ea. Și șlapii se pot crăpa și uza, așa că, oricât de mult i-ai iubi, pot provoca, de asemenea, abraziuni și frecări pe picioare, a spus Robinson.

Între timp, chingile care trec între degete pot duce la iritații și bășici, a adăugat ea.

Sandale gladiator

Sandalele gladiator sunt populare vara și se înfășoară în jurul gleznei, dar Robinson spune că nu sunt potrivite pentru toată lumea.

„Dacă ești predispus la umflarea gleznelor, acele sandale nu sunt bune pentru tine,” a declarat ea.

În plus, curelele de la sandalele gladiator pot lăsa urme pe piele și pot provoca abraziuni.

Orice încălțăminte care îți lasă călcâiul expus

„Când ai încîlțăminte cu călcâiul expus, este mai greu pentru piciorul tău să se prindă în timpul mersului,” spune Robinson, menționând că acest lucru duce la „stres repetitiv de prindere deoarece pantoful nu are structură.”

Mersul în picioarele goale este problematic

Vara poate include o plimbare rapidă până la cutia poștală fără pantofi sau o alergare pe plajă în picioarele goale. Hubbard spune că mersul în picioarele goale poate duce la o gamă largă de răni.

„Cea mai mare recomandare a mea, în special pentru vară, este să le spun oamenilor să nu meargă desculți,” a spus ea. „Nu vrem ca oamenii să calce pe ceva și vrem să aibă acel suport.”

Mersul desculț duce adesea la arsuri pe asfaltul fierbinte și alte răni din cauza cioburilor de sticlă, spune Hubbard.

„Din păcate, scot multe cioburi de sticlă din picioarele oamenilor,” a mai spus ea.

Sursă – https://www.huffpost.com/entry/summer-shoes-podiatrists-never-wear_l_6671972be4b0502eac647a58

Sursă foto – sokorspace  / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc