Pleci în concediu? Iată ce trebuie să conțină trusa de medicamente pentru vacanță

  • Publicat:
Pleci în concediu? Iată ce trebuie să conțină trusa de medicamente pentru vacanță
Foto: Envato

Planificarea unei vacanțe poate fi o experiență plină de entuziasm, dar este crucial să nu neglijăm importanța medicamentelor în concediu. Farmacist șef Flavia Crișan de la Spitalul Victor Babeș Timișoara detaliază ce trebuie să conțină trusa de medicamente pentru vacanță.

Trusa de medicamente pentru vacanță: ce trebuie să conțină

Ghidurile de specialitate recomandă să avem:

  1. Un kit de prim ajutor, care să conțină elemente esențiale precum plasturi adezivi, șervețele antiseptice, tampoane, pensetă (poate fi utilă în cazul mușcăturii de căpușă).
  2. Medicamente cu prescripție medicală. Dacă folosim medicamente prescrise, este esențial să ne asigurăm că avem suficiente pentru întreaga durată a călătoriei. De asemenea, este recomandat să avem asupra noastră și prescripția sau o dovadă de la medic, în special dacă facem călătorii în țări de pe alte continente, deoarece autoritățile vamale pot solicita dovada utilizării medicamentelor.
  3. Medicamente eliberate fără prescripție medicală, precum analgezice și antipiretice ori antiinflamatoare non-steroidiene (AINS).
  4. Antihistaminice. Acestea sunt utilizate pentru a controla reacțiile alergice, inclusiv la înțepăturile de insecte. Studiile clinice arată că antihistaminicele pot reduce simptomele alergice și pot oferi alinare în cazul mâncărimilor și iritațiilor ușoare.
  5. Medicamente anti-diareice. Diareea poate apărea din cauza schimbărilor în alimentație sau a consumului de apă contaminată.
  6. Medicamente pentru rău de mișcare. Acestea au ca efect prevenirea și tratamentul răului provocat de mersul cu mașina, vaporul ori avionul. Studiile au demonstrat eficacitatea lor în reducerea simptomelor precum greață, amețeală și vărsăturile asociate răului de mișcare.
  7. Antiacide. Arsurile la stomac și indigestia pot fi cauzate de schimbările în alimentație sau consumul de alimente picante în timpul vacanței. Antiacidele, cum ar fi carbonatul de calciu, neutralizează acidul gastric și oferă alinare în caz de disconfort.
  8. Laxative ușoare. Călătoriile pot perturba tranzitul intestinal normal, cauzând constipație. Laxativele ușoare, cum ar fi cele pe bază de fibre, pot ajuta la menținerea unui tranzit intestinal regulat.

Reguli pentru păstrarea și siguranța medicamentelor

În ceea ce privește păstrarea și siguranța medicamentelor:

  • Medicamentele trebuie păstrate în ambalaje, cu etichete clare, pentru a evita confuziile sau neînțelegerile.
  • Depozitarea trebuie făcută într-un loc răcoros și uscat, pentru a le menține eficacitatea.
  • Dacă avem nevoie de medicamente care necesită păstrarea lor la rece, trebuie să ne asigurăm că există acces la un frigider la destinație.

Înainte de a lua orice medicament, trebuie să consultăm medicul sau farmacistul, pentru a ne asigura că este potrivit pentru noi și nu interacționează cu alte medicamente pe care ni le administram.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân