(P) Lucrurile pe care ar trebui să le știe toate femeile despre ciclul menstrual

Stilul de viață nesănătos poate produce numeroase dereglări la nivel hormonal, care se pot transforma, mai devreme sau mai târziu, în adevărate probleme, ce ne pot afecta serios calitatea vieții.
  • Publicat:
  • Actualizat:
(P) Lucrurile pe care ar trebui să le știe toate femeile despre ciclul menstrual

Funcționarea corectă a organismului femeii depinde în mare măsură de sistemul endocrin. Dacă hormonii sunt în echilibru, femeia va dormi bine, se va simți odihnită, va avea o stare de spirit bună, un sistem imunitar puternic, digestia nu-i va face probleme și nici nu va avea bătăi de cap atunci când se hotărăște să rămână însărcinată.

Atunci când lucrurile ies de pe făgașul potrivit, nu de puține ori femeile se confruntă cu probleme menstruale. Pentru a remedia aceste tipuri de probleme este esențial ca femeile să cunoască în primul rând care sunt parametrii normali ai unui ciclu menstrual, pentru a putea identifica orice nereguli.

Ciclul menstrual normal și dereglările sale

Un ciclu normal trebuie să vină cu regularitate, la un interval cuprins între 23 și 35 de zile. În prealabil, simptomele pre-menstruale trebuie să fie de intensitate scăzută, iar menstruația propriu-zisă trebuie să dureze 4-6 zile, abundența sângerărilor urmând să scadă în intensitate după primele 48 de ore.

Dacă toate aceste condiții nu sunt îndeplinite, cel mai probabil avem de a face cu o menstruație anormală. Dereglările ciclului menstrual sunt cauzate de dezechilibre hormonale și nu trebuie ignorate. Statisticile ne spun că:

  • Peste 30% dintre femei au cicluri menstruale neregulate
  • Mai mult de jumătate dintre femei au dureri menstruale supărătoare
  • Aproximativ una din 20 de femei se confruntă la un moment dat cu lipsa menstruației (amenoree)
  • 20% dintre femei sunt forțate să-și oprească activitatea din cauza sângerărilor abundente

Cauzele pot fi multiple, de la stres la sedentarism și până la mediul poluat. Medicul ginecolog sau endocrinolog poate prescrie tratament medicamentos pentru această dereglare. Există însă și variante de tratament mai blânde, a căror eficiență este sporită de îmbunătățirea stilului de viață.

Puterea anumitor plante medicinale de a regla sistemul hormonal feminin și implicit, menstruația, este recunoscută și demonstrată în nenumărate studii clinice. NorMens este un produs care combină două dintre cele mai eficiente plante în reglarea naturală a ciclului menstrual, făcându-l o soluție demnă de luat în seamă, dacă vă confruntați cu astfel de dereglări.

Ce este sindromul pre-menstrual?

Sindromul premenstrual include o serie de tulburări care își fac simțită prezența cu 7-10 zile înainte de apariția propriu-zisă a menstruației, la aproximativ 75% dintre femei. Cauzele acestor tulburări par a fi legate de dezechilibrul hormonal, ceea ce înseamnă că afecțiunea poate fi influențată și de alimentație.

Există peste 150 de simptome care sunt asociate cu sindromul premenstrual, care pot fi de natură afectivă, comportamentală, autonomă, fluidă, electrolitică, dermatologică, cognitivă, precum și simptome clasice de durere fizică. Printre cele mai comune simptome se regăsesc acneea, depresia, iritabilitatea, stările de slăbiciune, agitația, balonarea, constipația, urticaria, durerile musculare și articulare, migrenele și confuzia mentală.

Conform studiilor recente, severitatea acestor simptome împiedica aproximativ una din trei femei să-și îndeplinească sarcinile zilnice din cauza acestei probleme. Intensitatea pe care o poate manifesta sindromul pre-menstrual are tendința de a crește odată cu înaintarea în vârstă, în special în cazul femeilor care au născut.

Tratamentul sindromului pre-menstrual poate fi bazat pe antiinflamatoare, antidepresive, diuretice, contraceptive orale și administrarea calciului și a vitaminei B6. Totodată, se pot face și recomandări cu privire la schimbarea stilului de viață, cum ar fi renunțarea la fumat, reducerea consumului de zahăr, cafeină și sare, evitarea sedentarismului sau reorientarea către o alimentație sănătoasă.

Un număr însemnat de femei au avut succes după ce au urmat o cură de cel puțin 3 luni cu NorMens, un supliment ale cărui ingrediente active sunt 100% naturale și care a fost conceput special pentru femeile care se confruntă cu ciclu menstrual neregulat sau cu sindromul pre-menstrual.

În prezent, suplimentul alimentar poate fi achiziționat la preț promoțional de pe magazinul online NorMens sau poate fi găsit în farmaciile din întreaga țară, fiind disponibil fără rețetă medicală.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân