(P) Ai ochii uscaţi? Systane te ajută în combaterea sindromului de ochi uscat

Sindromul de ochi uscat - Este o afecţiune cauzată de schimbările în cantitatea sau calitatea lacrimilor tale. Lacrimile sunt compuse din trei straturi principale care lucrează împreună pentru a menţine ochii confortabili şi protejati. Dacă ceva afectează echilibrul dintre aceste elemente, lacrimile tale se vor evapora prea repede, cauzând zone uscate.
  • Publicat:
(P) Ai ochii uscaţi? Systane te ajută în combaterea sindromului de ochi uscat

Sindromul de ochi uscat

Este o afecţiune cauzată de schimbările în cantitatea sau calitatea lacrimilor tale. Lacrimile sunt compuse din trei straturi principale care lucrează împreună pentru a menţine ochii confortabili şi protejati. Dacă ceva afectează echilibrul dintre aceste elemente, lacrimile tale se vor evapora prea repede, cauzând zone uscate.

Adesea confundat cu alergiile, ochiul uscat nediagnosticat poate duce la complicaţii pe termen lung dacă nu este tratat. Sindromul de ochi uscat poate fi, de asemenea, un semn al altor probleme de sănătate sau a ochilor.
Din păcate, nu există nici un leac pentru ochiul uscat, dar există o varietate de tratamente care pot ajuta la calmarea simptomelor sale.

Simptomele uscăciunii oculare

Simptomele uscăciunii oculare pot include una sau mai multe dintre următoarele: senzaţie de înţepătură sau corp străin în ochi, senzaţie de nisip în ochi, arsură, Roşeaţă oculară ,, Iritaţie , Lacrimare excesivă, Episoade de vedere înceţosată, Usturime, Senzaţie de mâncărime, Sensibilitate la lumină.

Utilizarea unor picături aşa cum sunt SYSTANE®, care au un sistem unic de lubrifiere, vă va ajuta să menţineţi pentru o perioadă mai lungă umezirea ochiului şi va conduce la ameliorarea senzaţiei neplăcute de „nisip în ochi”.

Cauze ochi uscat

Ochiul uscat este un simptom asociat unui număr de boli şi condiţii diferite care conduc la zone uscate din cauza umidităţii necorespunzătoare pe suprafaţa ochiului. Acest lucru poate duce la diagnosticarea  dificilă a ochiului uscat.
Unele cauze comune de ochi uscat includ:

  • Mediul (Fumul, poluarea, vântul, mediul uscat, mediul arid, aerul condiţionat, etc.)
  • Terminalele video (când suntem concentraţi clipim mult mai rar decât în mod normal ceea ce duce la evaporarea filmului lacrimal)
  • Vârsta
  • Sexul (femeile sunt mai predispuse decât bărbaţii datorită modificărilor hormonale provocate de: contracepţia orală, postmenopauza, sarcina, lactaţia, menstruaţia, etc.)
  • Afecţiuni medicale (cataracta, diabet, glaucom, afecţiuni tiroidiene, lupus, astm)
  • Tratamente medicamentoase (medicaţie aparat digestiv, antihipertensive, antihistaminice, beta blocante, hormoni, antidepresive, analgezice, diuretice, somnifere, etc)
  • Îmbătrânirea
  • Schimbarile hormonale, inclusiv menopauza – Hormonii ajuta la stimularea producţiei de lacrimi. Ca urmare, schimbările în nivelurile de hormoni pot să scadă producţia de lacrimi naturale.

Systane

Cum ajută SYSTANE®

Când simptomele de ochi uscat sunt severe, SYSTANE® picături oftalmice lubrifiante lucrează cu lacrimile pentru a oferi confort şi hidratare imediată, de lungă durată. SYSTANE® oferă, de asemenea, protecţia de care au nevoie ochii pentru a vindeca zona afectată de uscăciunea oculară. Nu există nici un tratament pentru ochi uscat, dar lacrimile artificiale pot îndepărta temporar simptomele acesteia.

SYSTANE® este dovedit clinic că ajută la ameliorarea atât a semnelor (ceea ce medicul poate masura) cât şi a simptomelor (ceea ce pacientul simte).

SYSTANE® oferă nu numai confort ci oferă sprijin şi la menţinerea lubrifierii ochilor. Ochiul uscat poate fi o spirală descendentă. Fără cantitate adecvată de lacrimi formulate în mod corespunzător pentru a acţiona ca lubrifianţi, ochii dezvoltă zone uscate. În această situaţie, scade secreţia lacrimală, ceea ce agravează şi mai mult situaţia. Din fericire, SYSTANE® picături oftalmice lubrifiante ajută la oprirea acestui ciclu şi permite ochiilor să înceapă procesul de recuperare.

SYSTANE® oferă un strat protector pentru ca pleoapele să alunece uşor. Acest strat de lubrifianţi oculari protejează toate zonele uscate şi le ajută să se vindece mai repede şi uşor.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”