Obiceiurile matinale care îți afectează silueta

  • Publicat:
Obiceiurile matinale care îți afectează silueta
sursa foto: profimedia

Ți s-a întâmplat vreodată să te îngrași și să nu știi de ce? Specialiștii devoalează câteva greșeli la care nici nu te-ai fi gândit. Este vital, așadar, să îți stabilești obiceiuri matinale sănătoase. Doar în acest fel poți avea grijă la ce mănânci, cum mănânci, fără să simți că tii vreun regim.

Iată ce obiceiuri ar trebui să scoți acum din rutină, dacă vrei să nu mai ai fluctuații în greutate:

Nu mai dormi mult

Peste tot auzim despre efectele negative ale lipsei de somn. Ei bine, și să dormi prea mult poate fi dăunător! Studiile arată că mai mult de 10 ore de somn pot spori riscul de masă corporală mai mare. Pentru o formă optimă, indicat ar fi să dormi cca 7-9 ore pe noapte.

Fă-ți patul!

Internațional Sleep Foundation a concluzionat într-un raport faptul că 19% din persoanele care își fac patul dimineață au parte de un somn mai odhnitor și sunt mai predispuși să adopte și alte obiceiuri sănătoase.

Dacă îți începi ziua disciplinat, să o continui astfel va fi mai lesne. Micile lucruri chiar vor face diferența, încearcă doar!

Cântărește-te

Nu poți află niciodată ce se întâmplă cu corpul tău, dacă dieta sau regimul alimentar rentează, DACĂ nu te cântărești în mod regulat. Așadar, pentru rezultate sigure, trebuie să fii ordonat/ă și să urmarești cu atenție progresul tău.

Nu sări niciodată peste micul dejun

Micul dejun ESTE într-adevăr cea mai importantă masă a zilei. Iar acesta trebuie să fie cât mai bogat și mai hrănitor. Potrivit cercetatilor, un mic dejun care conține 600 de calorii, printre care se numără și proteinele, carbohidrații și ceva dulce duce la o sațietate pentru mai mult timp. Astfel, ești mai puțin predispus/ă la a nu avea pofte în timpul zilei.

Fă, așadar, și tu cele mai bune alegeri pentru corpul și sănătatea ta!

Citește și: Rețetă de mic dejun care te ajută să slăbești

Surse: CNN, Web MD

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân