Obiceiurile alimentare care provoacă inflamații

  • Publicat:
Obiceiurile alimentare care provoacă inflamații
Sursa foto: shutterstock

Mulți factori pot duce la inflamații: de la fumat, stres, afcetiuni existente, consum excesiv de alcool sau dieta nepotrivită. Și apropo de dietă, iată care sunt cele 5 obiceiuri nocive care pot duce la apariția inflamațiilor.

Consumul excesiv de zahăr adăugat

„Zahărul adăugat, în special cel din alimentele procesate și băuturi, a fost pus în legătură cu inflamatiile și poate crește nivelurile mesagerilor inflamatori, numiți citokine”, explică Lauren Manaker, medic nutriționist american.

Dietele bogate în zahăr procesat contribuie la afecțiunile inflamatorii, precum artritele reumatoide, bolile inflamatorii intestinale, psoriazisul sau scleroza multiplă.

Citește și: 5 semne ale inflamației care indică existența unei boli. Ce afecțiuni provoacă inflamații în corp

Consumul excesiv de produse de tip fast-food

„Un studiu publicat în jurnalul Cell sugerează că o dietă plină de alimente de tip fast food declanșează un răspuns inflamator și poate chiar să-ți afecteze sistemul imunitar”, arată specialista. Aceasta recomandă să-ți pregătești de acasă pachetul pentru serviciu – e mai sănătos și te și scapă de tentația consumului de produse de tip fast food.

O alternativă sănătoasă de a face asta, AICI.

Citește și: Conceptul de meal prep: economie de timp, reducerea risipei mâncării, o dietă controlată

Consumul excesiv de carne procesată în locul celei proaspete

„Carnea procesată – gândește-te la bacon, cârnați – conține produse finale de glicatie avansată (AGE), care provoacă inflamația în corp”, explică medicul nutriționist.

Carnea procesată este o alegere mai la îndemână, însă cele mai bune spre consum sunt carnea slabă, proaspătă, precum peștele, sau proteinele din surse vegetale.

Consumul excesiv de pâine albă

Consumul în exces de carbohidrați, precum cei rezultați din făina albă (paste, pâine albă, etc) pot duce la probleme de sănătate. Potrivit specialiștilor, carbohidrații procesati și zahărul rafinat pot crește riscul de inflamație.

Mâncatul seară târziu, cel mai prost obicei!

Deseori, problema nu este CE mănânci, ci CÂND mănânci! Dacă mănânci seară târziu, după orele 18:00, riști să te confrunți cu o creștere a inflamației în corp.

Citește și: Mâncatul noaptea ne distruge sănătatea. Nutriționist: „Chiar și alimentele sănătoase consumate târziu ne pot face rău”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân