Consumul de banane este interzis dacă te confrunți cu această problemă de sănătate

  • Publicat:
Consumul de banane este interzis dacă te confrunți cu această problemă de sănătate
Sursa foto: shutterstock
Bananele sunt unele dintre cele mai populare fructe, fiind consumate pe scară largă în întreaga lume. Bogate în nutrienți și vitamine esențiale, bananele au numeroase beneficii dovedite pentru sănătate.

Însă chiar și în cazul lor, există momente în care contraindicate spre consum. Iată când, mai exact!

Bananele sunt interzise dacă ai probleme cu rinichii

Rinichii sunt organe interne ce filtrează excesul de deșeuri și toxine din sânge și produc urină. Unul dintre rolurile principale ale acestora este să regleze nivelul de potasiu din organism.

Boala cronică de rinichi înseamnă că rinichii sunt atât de afectați încă nu mai pot filtra sângele întocmai cum ar trebui. Iar acest lucru, desigur, poate duce la acumularea de toxine și de lichid în exces în organism, la așa numita hiperkaliemie. 

Această afecțiune (hiperkaliemia) se prezintă cel mai adesea fără simptome vizibile clare. Simptomele atunci când apar, încep lent, dezvoltându-se treptat.

Acestea pot include:

  • amorțeală
  • furnicături
  • slăbiciune musculară
  • greață

În cazurile severe, pot veni însoțite și de:

  • dificultăți de respirație
  • palpitații cardiace
  • vărsături
  • dureri în piept

De ce nu putem mânca banane dacă avem probleme cu rinichii?

Ei bine, unul din principalele motive pentru care îndrăgitele fructe pot fi problematice pentru rinichi este conținutul ridicat de potasiu.

De asemenea, bananele conțin și zaharuri naturale, care pot afecta nivelurile de zahăr din sânge.

Astfel, persoanele suferinde de boli renale pot avea, cel mai adesea, și diabet sau au o toleranță redusă la glucoză. Deci, cel mai indicat ar fi să evitați consumul de banane dacă suferiți de afecțiunile anterior menționate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân