O piele perfecta fara vene proeminente, bataturi si par nedorit

Cititoarele noastre vor sa stie cum pot obtine pielea perfecta fara probleme la epilare, fara vene ingrosate pe picioare si fara bataturi.
  • Publicat:
O piele perfecta fara vene proeminente, bataturi si par nedorit
O piele perfecta fara vene proeminente, bataturi si par nedorit

Cititoarele noastre vor sa stie cum pot obtine pielea perfecta fara probleme la epilare, fara vene ingrosate pe picioare si fara bataturi. Oana le raspunde.

Epilarea potrivita

„Va rog foarte mult sa imi dati un sfat, sunt disperata! Am par pe sani, pe burta, pe spate, pe maini, tot corpul practic. Am facut prostia de a-l indeparta cu lama de ras! Ce imi recomandati in continuare?”

Chiar daca ai folosit lama de ras, epilarea cu ceara poate ajuta la rarirea si slabirea firului de par si de pe alte zone decat maini si picioare, mai ales daca nu exista o dereglare hormonala sau o mostenire genetica a pilozitatii. In plus, epilarea cu lumina intens pulsata este extrem de eficienta.

Poate fi foarte costisitoare pe suprafete intinse, dar merita in zone mici, sani, burta. Deci sfatul meu este sa mergi la un dermatolog sau ginecolog pentru a elimina posibilitatea unei tulburari ce genereaza hirsutismul, adica parul in exces la femei.

Apoi, dupa identificarea cauzelor, poti incerca epilarea cu rezultate de lunga durata pe zonele delicate si epilarea cu ceara de unica folosinta pe restul zonelor, cu respectarea unei igiene riguroase pentru a preveni aparitia foliculitei.

Vene proeminente

„Cum pot scapa de venele ingrosate de pe picioare? Desi fac mult sport, in special cardio, picioarele mele arata groaznic. Tind sa cred ca am un inceput de varice. Nu vreau sa ajung la ceva grav. Daca sportul nu ajuta, cremele o pot face? Sau trebuie sa ma operez?”

Cu siguranta ca sportul va ajuta sa va mentineti sanatatea si sa optimizati circulatia. Insa in ciuda unei vieti sanatoase, exista anumite afectiuni circulatorii care trebuie identificate si abordate terapeutic, unele influentate hormonal, altele determinate genetic. Deci mergeti la un flebolog pentru o investigatie eco-doppler, in functie de rezultatul careia va decide modalitatea terapeutica.

O batatura cu probleme

„As vrea sa-mi spuneti si mie cum pot trata o batatura ce mi-a aparut in talpa. Initial, aceasta era mica si semana cu un cos. Am facut greseala sa il storc si din el a iesit o bucatica de piele ce semana cu un sfarc. Acum ma doare ingrozitor cand calc si s-a extins. In plus, acum parca au aparut pe deasupra niste puncte mici maronii. Sper sa ma puteti ajuta.”

Va pot ajuta cu recomandarea de a merge urgent la dermatolog pentru cauterizarea rapida si eficienta a acestei infectii virale.

Vezi si video: Faceti des infectii cutanate? Ati putea avea diabet zaharat!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”