Migrenele îți strică ziua? Iată 6 metode de a le contracara

Migrenele îți pot strica o zi frumoasă sau te pot face să nu-ți mai pese de nimic.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Migrenele îți strică ziua? Iată 6 metode de a le contracara

Cercetătorii au descoperit că femeile au un risc dublu față de bărbați să sufere de migrene, acele dureri puternice de cap ce pot dura până la 3 zile și pot duce la vărsături, sensibilitate la lumină și zgomot. Dr. Earim Chaudry, medic din UK, propune 6 metode eficiente de a contracara migrenele.

Unele studii sugerează că pot exista legături între durerile de cap migrenoase și nivelurile ridicate de colesterol, ceea ce înseamnă că, pentru a scăpa de migrene e important să avem o alimentație și un stil de viață sănătoase. Însă, există și alte cauze ce determină apariția durerilor de cap.

„Activitatea chimică din creier poate provoca dureri de cap. De multe ori nervii sau vasele de sânge din jurul craniului sau mușchii capului și gâtului pot juca un rol major în cauzarea durerilor de cap”, spune Dr. Earim Chaudry, medic. El spune că există mai multe cauze comune ale durerilor de cap, inclusiv, stresul emoțional, infecțiile, febra, răcelile, deshidratarea. Din fericire, există și mai multe moduri prin care durerile de cap pot fi atenuate, tratate și chiar prevenite. Iată 6 sfaturi ce-ți pot fi de ajutor!

Îmbunătățește-ți postura

Dr. Earim Chaudry spune că mulți oameni nu realizează că o postură proastă poate declanșa dureri de cap. Tensiunea din partea superioară a spatelui, a gâtului și a umerilor poate duce la dureri de cap. Unele pulsatile la baza craniului și, altele, în zona frunții. „În mod ideal, trebuie evitată postura cu umerii căzuți sau statul cu orele într-o singură poziție”. Sfatul medicului este să facem plimbări scurte sau exerciții ușoare.

Nu sări peste mese

Dacă sari peste mese pentru o perioadă lungă de timp, acest lucru îți poate determina scăderea nivelului de zahăr din sânge. Ca răspuns, corpul va elibera un hormon care semnalează creierului că îți este foame. “Acești hormoni pot crește tensiunea arterială și duc la contractarea vaselor de sânge, declanșând o durere de cap”, spune Dr. Earim Chaudry.

Ia pauze din oră în oră când lucrezi la computer

A lucra toată ziua la un calculator îți va obosi ochi, poți vedea încețoșat și poți dezvolta probleme cu vederea pe termen lung. „Creierul este canalizat pentru a direcționa mușchii ochilor pentru a reajusta constant focalizarea, fapt ce poate duce la oboseală și oboseală oculară, ambele putând declanșa o durere de cap”, afirmă Dr. Earim Chaudry. „Ecranele emit, de asemenea, lumină albastră, care ne perturbă ritmurile circadiene noaptea când încercăm să adormim. Lipsa somnului este, de asemenea, un declanșator al oboselii, provocând dureri de cap. Puteți folosi ochelari speciali care blochează lumina albastră sau protector de ecran pentru a limita oboseala ochilor sau durerile de cap.

Evită anumite alimente și băuturi

Există mai multe alimente și băuturi care pot contribui la dureri de cap și în special la migrene. Alimentele procesate care conțin nitrați, brânzeturile maturate, alimentele murate și fermentate, alimente sărate, cofeina, alcoolul, ciocolata și îndulcitorii artificiali. „Toate alimentele și băuturile enumerate conțin anumite substanțe chimice care pot provoca dureri de cap. De exemplu, alimentele procesate sărate, cu niveluri ridicate de sodiu, pot crește tensiunea arterială, provocând dureri de cap sau atacuri de migrenă”, spune Dr. Earim Chaudry.

Luați analgezice, dar cu măsură

„Studiile arată că aspirina este cel mai bun medicament fără prescripție medicală pentru ameliorarea durerii, iar ibuprofenul este, de asemenea, o metodă extrem de eficientă”, recomandă Dr. Earim Chaudry. E important să nu luați analgezice pe stomacul gol, iar dacă aveți dureri puternice de cap, mergeți neapărat la medicul de families au un neurolog.

Fă mișcare

„Mișcarea ajută la menținerea corpului și a minții sănătoase și promovează o mai bună circulație, ceea ce poate reduce șansele de a se declanșa o durere de cap”, recomandă Dr. Earim Chaudry. Exercițiile regulate și moderate, mersul pe bicicletă sau pe jos în aer liber, 30 de minute pe zi te vor ajuta să te simți mai bine și să împiedici, astfel, apariția durerilor de cap.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân