Meditezi? Cât timp este ideal să o faci

Meditația nu este un maraton și nu se practică pe ceas, altfel experiența nu va fi una bună, mai ales dacă nu reușești să rămâi focusat când meditezi.
  • Publicat:
Meditezi? Cât timp este ideal să o faci
Pentru cât timp este ideal să meditezi?

Cu siguranță te-ai lovit tot mai des de subiectul meditație și cum această practică este benefică pentru sănătate. Această formă de relaxare și conectare spirituală are beneficii infinite și, în același timp, vine la pachet cu diferite modalități prin care poți să meditezi.

Potrivit științei…

Cercetătorii au identificat cinci caracteristici care determină eficiența practicii meditației:

  • frecvența sesiunilor
  • durata sesiunilor
  • implicarea în practică
  • competența și înțelegerea contextului pentru care faci această practică
  • plăcerea cu care practici meditația

În urma unui studiu din 2017, cercetătorii au descoperit că participanții au fost mai deschiși evenimentelor zilnice în zilele în care meditau. De asemenea, au descoperit și că persoanele care făceau această practică pe o perioadă lungă de timp aveau o viziune mai pozitivă. Un alt studiu din 2017 arată o legătură semnificativă între practicarea meditației și emoțiile pozitive. Un studiu din 2018 arată că 4 săptămâni de meditație, a câte 13 minute zilnic, scade dispoziția negativă, îmbunătățește atenție, îmbunătățește memoria și scade anxietatea.

Cât este ideal să meditezi?

Dacă practici 13 minute de meditație o dată la câteva luni efectul este similar ca atunci când ai practica zilnic pentru 5 minute. La final, nu există un număr magic, dar cel mai impotant este ca perioada în care meditezi să fie:

  • realistică
  • practică
  • să te bucure

În urma unui studiu din 2020 s-a observat că meditatorii novici au experimentat emoții pozitive în timpul primei expuneri la meditație, iar în urma experienței frecvența și durata practicii a crescut. Cu alte cuvinte, ești mult mai predispus să continui practica dacă ți-a plăcut și dacă ai asociat-o de la prima experiență cu un sentiment pozitiv. Ține minte că meditația nu este un maraton și nu se practică pe ceas, altfel experiența nu va fi una bună, mai ales dacă nu reușești să rămâi focusat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân