Limonada fresh, dar cu proprietăți curative pentru durerile menstruale

  • Publicat:
Limonada fresh, dar cu proprietăți curative pentru durerile menstruale
Sursa foto: pexels

Și tu te confrunți cu durerile menstruale în fiecare lună? Așa-i că e o corvoadă? Astăzi îți aducem în față un „medicament” inedit care îți atenuează și cele mai neplăcute dureri: limonada antiinflamatoare! Iată cum o poți prepara și uita de crampele abdominale.

Limonada antiinflamatoare: rețeta delicioasă, gata în 5 minute

Crampele menstruale sunt o afecțiune des întâlnită la femei. Acestea constau în dureri severe la nivelul abdomenului inferior înainte și în timpul perioadei menstruale. Vrei să afli cum să tratezi această durere în mod natural? Nu rata acest remediu cu ghimbir și turmeric pentru crampele menstruale!

Citește și: Limonada cu mentă, ghimbir şi castravete te scapă de balonare!

Ingrediente

  • o portocală
  • jumătatea unei lămâi
  • 2-3 cm de rădăcina de ghimbir
  • o rădăcina de turmeric
  • câteva frunze de mentă și câteva de busuioc
  • un praf de piper negru
  • o linguriță de miere de albine

Mod de preparare

Spală fructele și apui curăță-le atent de coajă. Taie portocala și bucata de lămâie în cuburi mari, apoi adaugă-le împreună în blender. Spală și menta și busuiocul, urmând a le adăuga și pe acestea. Curăță ghimbirul și rădăcina de turmeric (în cazul în care nu găsești rădăcină de turmeric, poți substitui cu un praf de curcuma). Adaugă toate ingredientele în blender și mixează-le bine până la obținerea unei consistențe omogene. Pune întreg amestecul într-o cană de limonadă, reglează textura și adaugă câtă apă plata/minerală dorești. Dacă nu îți place mierea, înlocuiește-o cu siropul de agave sau cu un alt îndulcitor preferat.

Citește și: Limonada neagră: ce conţine, beneficii şi posibile reacţii adverse

Limonadă antiinflamatoare: medicament pentru perioada delicată a lunii

Un mix excelent de fructe proaspete, dar și de ingrediente aromate, limonada antiinflamatoare face minuni pe perioada ciclului menstrual. Consum-o și tu zilnic, cu o săptămână înainte de începerea menstruației. În timp, vei observa cum durerile premenstruale se vor atenua din ce în ce mai mult.

Sursă: Natural Hormone Healing

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”