Infectia urinara se transmite prin sex?

Infectiile urinare nu sunt contagioase, deci nu se pot transmite de la femeie la barbat in timpul contactului intim.
  • Publicat:
Infectia urinara se transmite prin sex?
Infectia urinara se transmite prin sex?

Infectiile urinare sunt uneori prezente constante in viata femeilor, astfel incat devin mai mult decat suparatoare. In plus, fiind vorba despre o afectiune la nivelul aparatului genital, se naste o intrebare: se transmit sau nu in timpul contactului sexual?

Infectiile urinare nu sunt contagioase, deci nu se pot transmite de la femeie la barbat in timpul contactului intim. Aceasta afectiune nu prezinta riscul de a se plimba de la un partener la altul, precum o minge de ping-pong.

In mod normal, infectia urinara se contracteaza foarte rar de la o piscina publica, dupa contactul cu un prosop folosit in comun cu alte persoane sau alti factori externi. In cele mai multe cazuri, afectiunea se instaleaza dupa ce bacteriile din anus ajung in regiunea vulvara, urcand in tractul urinar. Prin urmare, igiena personala reprezinta principala modalitate de a contracara aceasta neplacere.

Mai multe despre infectiile urinare si cum sa-ti mentii igiena intima AICI!

Daca infectia urinara nu se transmite prin contact sexual inseamna ca abstinnta nu este obligatorie pe perioada convalescentei? Gresit! Simptomele bolii pot deveni mult mai suparatoare dupa o partida de sex, prin urmare luati o pazua cel putin pentru 24 de ore de la administrarea tratamentului antibiotic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”