Ginecomastia, cea mai cerută intervenție de către bărbați

Ginecomastia este o intervenție chirurgicală prin care se extrage teșutul glandular și, complementar, și excesul de țesut adipos.
30.06.2022
Ginecomastia, cea mai cerută intervenție de către bărbați
Foto: shutterstock / Ginecomastia, cea mai cerută intervenție de către bărbați

Medicina estetică nu se mai adresează de mult celor trecuți de o anumită vârstă care își doresc să corecteze anumite imperfecțiuni apărute odată cu trecerea anilor. Ea se adresează și tinerilor ce își doresc ca, prin tratamente minim invazive, să își mențină în timp frumusețea și sănătatea pielii. Medicul chirurg estetician Iancu Morad ne spune că cele mai cerute proceduri de către bărbații tineri sunt  reducția mamară (ginecomastia) și tratarea cicatricilor post-acneice.

„Foarte mulți tineri apelează la medicina estetică pentru că își doresc fie să corecteze anumite nemulțumiri și să se simtă bine în propria piele, fie să prevină apariția primelor semne ale îmbătrânirii. Există proceduri pentru toate vârstele și toate dorințele. Dacă vorbim despre bărbații tineri, trecuți de 18 ani, cele mai căutate sunt remodelarea nasului fără operație, tratarea cicatricillor post-acneice, precum și reducția mamară”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Reducția mamară la băieți (ginecomastia)

„Observăm o creștere pronunțată a cererii pentru intervenția de reducție mamară la băieți, denumită ginecomastie. Probabil din cauza excesului de hormoni (un dezechilibru între estrogen și testosteron), a alimentației nesănătoase sau din cauza unor insuficiențe renale ori  hepatice, glandele mamare cresc în dimensiuni și devin astfel inestetice și un complex pentru adolescenți. Nu este obligatoriu ca pacienții să fie și supraponderali. Această situație apare și în cazul tinerilor cu greutate normală și chiar la cei slabi. Se întâmplă să existe și diferențe de simetrie între cei doi sâni, ori doar unul să fie afectat.

Ginecomastia este o intervenție chirurgicală prin care se extrage teșutul glandular și, complementar, și excesul de țesut adipos. Intervenția trebuie efectuată de un medic chirurg cu experiență și la clinici cu dotări conforme, pentru a ne asigura că suntem pe mâini bune în cazul apariției unor complicații. De asemenea, e esențial să respectăm recomandările post-operatorii”, continuă medicul estetician.

Recomandare video
Dr. Răzvan Stavri, SANADOR: cum se tratează eventrația sau hernia incizională