Fluorura de staniu amelioreaza sanatatea danturii!

Dr. Ruxandra Pirojoc: Fluorura de staniu face parte din noua generatie de ingrediente utilizate in pastele de dinti specializate.
  • Publicat:
Fluorura de staniu amelioreaza sanatatea danturii!
no title

Igiena dentara are un nou aliat: pastele de dinti cu fluorura de staniu, o substanta antibacteriana cu traditie in cabinetele stomatologice care remineralizeaza smaltul dentar, lupta impotriva gingivitelor si a respiratiei urat mirositoare.

La Congresul International de Estetica Dentara desfasurat de curand in Capitala dr. Ruxandra Pirojoc a sustinut o prezentare despre fluorura de staniu.

Iata cateva informatii despre aceasta substanta.

CSID: Ce este fluorura de staniu si de cati ani se foloseste in stomatologie?

Dr. Ruxandra Pirojoc: Fluorura de staniu face parte din noua generatie de ingrediente utilizate in pastele de dinti specializate. A fost introdusa initial in unele paste de dinti la mijlocul anilor ’50, iar astazi este cea mai performanta fluorura utilizata in cabinetele dentare, datorita multiplelor avantaje pentru pastrarea sanatatii orale.

CSID: Ce actiuni benefice are asupra danturii?

Dr.R.P.: Aceasta substanta reminera­lizeaza smaltul dentar si il face mai puternic in fata atacului acid – cauza principala a cariilor. In plus, are efect antibacterian luptand astfel impotriva aparitiei gingivitei, sange­rarilor gingivale si respiratiei neplacute si reduce sensibilitatea dentara

Pastele de dinti cu fluorura de staniu nu sunt recomandate copiilor cu varsta sub 12 ani, care nu se confrunta cu problemele dentare mentionate.

Citeste si Dinti mai albi in cativa pasi

Foto: SHUTTERSTOCK

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”