Fereste-ti ochii de monitor!

  • Publicat:
Fereste-ti ochii de monitor!
Fereste-ti ochii de monitor!

Computerul poate sa dauneze sanatatii ochilor mai ales daca iti petreci foarte mult timp navigand pe Internet sau muncind in fata monitorului. Dupa cateva ore, ochii incep sa te doara, ii simti uscati si nu poti sa te mai concentrezi asupra a ceea ce ai de facut.

Daca te afli in situatia de mai sus nu dispera! Exista modalitati de a scapa de sindromul ochilor iritati. In primul rand, in cazul in care porti ochelari, asigura-te ca acestia sunt cei mai potriviti pentru monitorul computerului. Daca porti lentile de contact, ai grija ca solutia in care le tii sa fie pastrata in conditii optime.

Oftalmologii spun ca cele mai potrivite lentile pentru computer sunt cele fabricate din silicon pentru ca acestea permit o oxigenare mai buna a ochilor si impiedica uscarea lor. Cu timpul, senzatia de iritatie disparea si vei putea sa-ti desfasori munca la computer fara efecte nedorite. Al doilea lucru pe care poti sa-l faci este sa iei o pauza. Consuma lichide, in special apa, pentru a-ti mentine corpul cat mai hidratat. Astfel, vei preveni uscarea ochilor.

Poti sa folosesti picaturile speciale pentru ochi chiar inainte de a te aseza in fata monitorului. Acestea sunt extrem de utile pentru umezirea suprafetei corneei si inlaturarea senzatiei de iritatie. Inainte de a incepe lucrul, aranjeaza-ti monitorul in asa fel incat ochii sa fie la acelasi nivel cu muchia lui superioara.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Exercitii recomandate in timpul sarcinii
Exercitii recomandate in timpul sarcinii
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân