Excelența în recuperarea medicală

  • Publicat:
  • Actualizat:
Excelența în recuperarea medicală

Se zice că ne naștem cu un scop si cu un talent. Unii suntem mai receptivi, ținem ochii si mintea mai deschise, alții ne concentram prea mult pe ce se așteaptă de la noi și uităm să ne bucurăm de prezent, să găsim fericire în lucrurile simple.

Ioana Berza a fondat clinica de recuperare IOLA din Bacău ca urmare a unei experiențe formatoare extrem de personale. Ajută și salvează oameni, îi ridică din scaunul cu rotile, îi motivează și îi reconstruiește pentru că știe cum e să nu poți merge. Să nu îți poți desfășura viața normal.

E de ajuns să o întâlnești pe Ioana o dată și să știi că ai în fața ta un om extrem de hotărât, puternic și perseverent. O minionă cu voință si putere de armăsar.

Lucratul în bancă nu a fost o provocare îndeajuns de grea pentru ea după ce a terminat facultatea de finanțe, așa că a intrat în afacerea familiei unde a dezvoltat și sistematizat tot sistemul financiar, a supervizat zona de vânzări și a reușit să dezvolte un mecanism computerizat pentru eficientizarea transportului de marfa pentru ceea ce era una dintre cele mai mari companii din Romania în 2010.

Nu toate schimbările vin însă natural. În toată perioada aceasta de reconversie profesională, undeva se pierduse OMUL Ioana. Serile și le petrecea conducând pe drumurile din jurul Bacăului parcă în căutarea unui lucru. In anul 2006, în una din seri, a ajuns în locul ce avea să îi fie formator pentru tot restul vieții – o herghelie din suburbiile Bacăului.

Luni de zile venea doar sa privească si sa stea în mirosul de fân de grajd care îi amintea de copilăria petrecută la țară, până și-a făcut curaj să atingă caii, să îi mângâie și în final să îi îngrijească. A durat peste 1 an până a avut curaj să încalece, dar acela a fost momentul în care s-a regăsit. Perseverența a ajutat-o ca în doar 3 ani să concureze cu caii ei în concursuri în toată țara.

Au urmat:

  • 6 ani de concursuri
  • 9 ani de muncă la clubul de echitație
  • 7 concursuri pe an
  • 1 premiu de Campioana României la secțiunea amatori
  • 42 de competiții

Un pas pus greșit a fost însă de ajuns ca să oprească povestea parii ei pasiuni – săriturile peste obstacole.

In iunie 2015 Ioana cade in timpul unui antrenament, când exersa echilibrul pășind desculță pe unul din caii ei. Își zdrobește unul dintre călcâie și rezultatul e devastator. Refuză operația, și dă o șansă recuperării medicale.

Trei luni de căutări și durere. De încercări, agonie, dezamăgire și apoi documentare și învățare. Făcând fizioterapie si kinetoterapie pentru a se recupera, Ioana a găsit o mare pasiune în domeniu, iar în octombrie s-a înscris la facultatea de kinetoterapie.

A fost al doilea moment în viață în care a simțit că făcea ceea ce îi era scris. A început să aplice tehnici pe ea însăși, pe caii cu probleme musculare. Și-a găsit motivația acolo unde fusese perseverența sportivului de performanță – în imposibilitate. Orice afecțiune de care i se spunea că e greu de recuperat, era pentru Ioana o provocare. Și după ce o cucerea, trecea la următoarea.

După 3 ani de licență și master în kineto făcute cu pasiune și hotărâre, Ioana Berza știa foarte clar că viitorul ei este o nouă clinică de recuperare medicală în Bacău. Gândită de la cap la coadă de ea, cu aparatură de ultimă generație, unică atunci în România, cu personal pasionat și bine educat în domeniu – o clinică unde să te simți ca la SPA.

Excelența în recuperarea medicală

Ioana a construit clinica IOLA cu gândul de a spune STOP DURERII.

Pentru că și ea fusese acolo.

Din decembrie 2018, fiecare om care intră la IOLA știe că acolo este înțeles, ascultat, că tratamentele nu se prescriu la fel la toată lumea și că pe parcursul tratamentului toată schema este urmărită computerizat și se ajustează în funcție de rezultate. Este un vot de încredere de 2 părți.

Astăzi Ioana Berza își dedică aproape fiecare minut pasiunii ei – kinetoterapia. Zilnic o găsești la clinică în consultații online sau offline.

Misiunea ei este sa ajute oamenii sa scape de durere mai repede si pentru totdeauna, dar mai ales să ajute oamenii cu probleme NEUROLOGICE, care au trecut prin accidente vasculare cerebrale sau altfel de traumatisme să își recapete INDEPENDENȚA și VIAȚA, să poată din nou să revină la rutina pe care o aveau înainte și să continue să trăiasca fără sechele.

Ioana face asta prin fizioterapie si kinetoterapie, ajutandu-se de cea mai performanta aparatura in domeniu pe care a adus-o in Clinica IOLA din Bacău.

În momentele de liniște merge tot la cai. Ființele care i-au deschis mintea și sufletul către menirea ei. Sau își petrece timp cu familia – centrul universului ei.

O puteti găsi pe pagina ei de Facebook – www.facebook.com/stopdurere sau instagram https://www.instagram.com/ioanaberza/  si pe clinica IOLA.

Excelența în recuperarea medicală

CLINICA IOLA – CENTRUL DE RECUPERARE CARE SPUNE ”STOP DURERII!”

Da, eu va inteleg! Va inteleg panica, neputinta, dependenta, chiar si lipsa de speranta si dorinta de a renunta… Am trait si eu senzatia aceasta… de a fi constienta doar cu privirea, dar intreg corpul sa nu te mai asculte… sa tipe mintea ”ridica-te!” si nimic sa nu reactioneze… sa vrei sa tipi dupa ajutor dar nici gura sa nu te asculte…

Din fericire pentru mine nu a durat decat cateva secunde, dar destul incat sa ma faca sa devin extrem de constienta cat de norocoasa sunt ca merg, ca pot vorbi, zambi, clipi, manca, conduce, strange copilul in brate, da paginile la o carte, si chiar sa fac o baie singura…

Nu pretuim pana nu pierdem…!

Fiindca stiu cum este durerea, am creat IOLA… pentru a va putea ajuta am adus aceasta aparatura unica si de ultima generatie in Moldova! Stiu prin ce treceti si vreau sa va ajut!!! Chiar se poate! La IOLA chiar reusim sa spunem STOP DURERE! si adio suferintei.

Sunt extrem de recunoscatoare medicilor cu care colaborez, oameni minunati si adevarate suflete implicate:

  • Dr. Irina Perju – Medic recuperare medicală,
  • Dr. Cristina Brăileanu – Medic specialist recuperare medicală adulți și recuperare pediatrică,
  • Dr. Armanu Lămâița – Medic de familie cu specializare în ozonoterapie,
  • Dr. Filipescu Neculai – Medic ortopedie-traumatologie, Doctor în medicină,
  • Dr. Hriban Sebastian – Medic neurochirurg.

Dar si de echipa pe care am format-o in cei 2 ani de activitate, kinetoterapeuti tineri, formati de pe bancile școlii în Clinica IOLA, conform valorilor mele: Empatie, Corectitudine și Profesionalism și Autenticitate.

În cadrul Clinicii funcționam eficient deoarece nu ne abatem de la regulile de baza, și folosim metoda dezvoltată de mine – ”METODA CTC”, în 3 pasi, numele vine de la:

  1. ETAPA 1 – CONTROLUL / CONSULTAȚIA

Aceasta este o etapă extrem de importantă, prin prisma informațiilor pe care le primesc si le observ, care imi influenteaza decisiv modul de a porni si modela tratamentul dumneavoastră.

Practic am nevoie sa stiu TOT despre DUREREA DUMNEAVOASTRA; cand a aparut prima data, de ce a aparut, cum s-a manifestat, se freceventa de reaparitie are, exista factori care o fac sa apara, e influentata de conditiile de munca sau de acasa, va lasa sa dormiti noaptea, e doar sezoniera, cedeaza in vreun fel, cum apare, cat de puternica e in stadiile ei acute, mai suferiti si de alte boli sau ati avut alte traumatisme care este posibil sa o influenteze,etc.

Este un proces de ghidaj prin care eu va port, ca sa nu imi scape absolut nimic din vedere, sa fim perfect la zi cu tot, ca sa o privi ”in ochi” si sa pot trece la Etapa a 2-a de întocmire a unui tratament specific ei si dumneavoastră.

  1. Etapa 2 – TRATAMENTUL

Acum ca avem toate informatiile referitoare la starea dumneavoastra de sanatate, a istoricul dumneavoastra medical si a intregulul istoric al afecțiunii dumneavoastra, întocmim un ”plan de bătaie” în care urmarim cu precadere atingerea urmatoarelor OBIECTIVE: scaderea inflamației, reducerea durerii, decontractarea zonei afectate, imbunatațirea metabolismului local (astfel incat si organismul  dumneavoastră sa înceapă sa lupte singur cu durerea), redarea mobilitatii, in functie de situatie: reducerea edemelor si hematoamelor, reabsorbtia  lichidului interstitial, stimularea formarii de calus, etc.

Realizam toate aceste obiective prin proceduri de FIZIOTERAPIE si KINETOTERAPIE fiecare adaptate cazului dumneavoastra, deoarece aparatura noastra este de cea mai inalta performanta si noi lucram pe protocoale prestabilite de cei care au inventat aceste aparate.

Pe perioada tratamentului sunteti permanent MONITORIZAT, de catre echipa noastra de kinetoterapeuti, care tin permanent legatura cu medicii sau cu kinetoterapeutul care v-a consultat, si se intervine ori de cate ori este nevoie, pentru a ajunge la obiectivele stabilite.

Nu sunteti niciodata singur pe parcursul recuperarii! NOUA NE PASĂ DE EVOLUȚIA DUMNEAVOASTRĂ și facem tot ce ține de noi pentru a realiza acest lucru!

  1. Etapa 3 – CONSOLIDAREA

Este etapa cea mai importanta, peste care din pacate foarte multi dintre pacienti trec, considera ca odata rezolvata durerea, este rezolvata si cauza, insa din pacate, timpul le arata ca nu este asa… Daca nu stabilizam ce s-a obtinut in tratament, reaparitia durerii va fi inevitabila.

In ceea ce priveste durerile de spate in clinica IOLA aveti disponibil UNIC IN BACAU minunatul Sistem David. Acesta va lucreaza in cel mai eficient si obiectiv mod intreaga coloana, pentru a o repostura si a reda functionalitatea fiecarei grupe musculare care tine de aceasta. Daca vorbim de orice alta afectiune, aparatele din sala de kinetoterapie fac ”magia sa se intample”. KINETOTERAPIE = TERAPIA PRIN MIȘCARE este cea care va asigura stabilitatea functionala a organismului pe perioade lungi de timp.

Probabil, mai mult ca sigur multi dintre dumneavoastra va intrebati daca lucrez cu Casa de Asigurari de Sanatate, iar raspunsul meu este NU. Am stat foarte mult pe ganduri daca sa recurg la aceasta varianta de colaborare, insa mi-am dat seama ca nu as mai fi facut ceea ce mi-am propus initial sa fac!…din 3 mari motive, esentiale pentru mine:

  1. nu as fi reusit sa acord fiecarui pacient tot timpul necesar, sa nu lucrez cu suferinta pe banda rulantă, sa respect procoalele aparatelor, sa ma pot ocupa de reevaluarea periodica a fiecarui pacient, si sa fiu cu adevarat împăcată am acordat toata atentia si timpul necesar fiecarui pacient atat eu cat si intreaga echipa care suntem aici.
  2. Aparatura de care eu dispun in clinica in mare parte nu este inca decontata de CAS, astfel, nu as fi obtinut rezultate cu adevarat dorite de pacientii mei.
  3. Piata clinicilor care lucreaza cu CAS este deja foarte ampla si diversificata in Bacau. Eu vin pe piata cu alt nivel, alte valori si alte rezultate.

Va asteptam si pe dumneavoastra, indiferent de ce durere suferiti sa va fim alaturi in cel mai sigur proces de a spune STOP DURERE!

Programări: 0771/237.011

www.iolacenter.ro ;

[email protected]

Str. Ion Ghelu Destelnica nr.7, clădirea nouă, parter (fosta stradă Trotuș vizavi de Observatorul Astronomic, in incinta Trotuș Residence), BACĂU

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”