Dureri pe care sa nu le ignori!

Cine a spus pentru prima data "rau necesar", probabil ca s-a gandit la durere. Nimeni nu si-o doreste, dar este necesara, fiind metoda organismului de a semnaliza ca ceva nu este in regula.
  • Publicat:
Dureri pe care sa nu le ignori!
Dureri pe care sa nu le ignori!

Cine a spus pentru prima data "rau necesar", probabil ca s-a gandit la durere. Nimeni nu si-o doreste, dar este necesara, fiind metoda organismului de a semnaliza ca ceva nu este in regula.

Cea mai crunta durere de cap din viata ta

Mergi la medic imediat! Daca esti racita, durerea poate fi provocata de sinusuri. Dar este posibil sa fie vorba de o hemoragie cerebrala sau de o tumoare pe creier. Pentru orice durere severa de cap trebuie sa mergi la medic pentru a afla care sunt cauzele.

Dureri sau disconfort in piept, la nivelul gatului sau umerilor

Durerile aparute brusc la nivelul toracelui pot semnaliza o pneumonie sau un atac de cord. Trebuie sa fii prudenta pentru ca de cele mai multe ori o afectiune a inimii nu se manifesta prin durere, ci printr-un disconfort la nivelul pieptului. Nu astepta durerea pentru a apela la sfaturile unui medic.

Un disconfort la nivelul toracelui pe o perioada de timp prelungita trebuie sa iti dea de gandit. Cei mai multi pacienti cu probleme ale inimii spun ca resimt un fel de presiune pe piept, ca o apasare. Alte semnale care indica probleme ale inimii sunt dureri in zona sternului, dureri la nivelul gatului sau a umarului stang si pot fi insotite de ameteala.

Varsta este un indicator important, de aceea in cazul tinerilor de pana la 20 de ani astfel de dureri pot fi consecinta unor activitati fizice intense. In cazul persoanelor mai in varsta, care prezinta un risc crescut de a dezvolta probleme cardiace, astfel de semnale prezentate mai sus trebuie sa ii determine sa mearga la medic.

Durerile intermitente trebuie luate in serios, de asemenea.
Poate exista un tipar in functie de care sa apara aceste dureri. De exemplu, disconfortul poate aparea odata cu emotiile puternice, nerabdarea si stresul sau poti observa o accentuare cand depui efort si o ameliorare cand esti in repaus. Se poate accentua cand vremea este foarte calda sau rece.

In cazul femeilor, semnele aparitiei unei afectiuni cardiace pot fi mult mai subtile decat in cazul barbatilor si sunt adesea mascate de simptomele menopauzei sau de simptome ce pot fi usor confundate cu probleme intestinale, de tipul balonarilor sau disconfort la nivelul abdomenului. O afectiune cardiaca este adesea asociata cu senzatia de oboseala si riscurile cresc dramatic odata cu instalarea menopauzei. Datorita celor enumerate mai sus, din cauza afectiunilor cardiace mor mai multe femei decat barbati, desi acestia din urma prezinta riscuri crescute la orice varsta.

Durere abdominala severa
Inca mai ai apendicele? Nu sta prea mult pe ganduri daca apare o durere puternica la nivelul abdomenului, insotita de ameteli si varsaturi. Mergi de urgenta la medic pentru a evita eventualele complicatii. Probleme ale pancreasului, ulcer stomacal si afectiuni ale intestinelor sunt cateva dintre cauzele aparitiei durerii in zona abdominala si necesita consult medical imediat.

Durere persistenta la nivelul gambelor
Un pericol putin cunoscut de catre cei mai multi dintre noi este tromboza venoasa profunda – formarea unui cheag de sange intr-un vas de sange la nivelul gambelor. Pericolul consta in faptul ca o mica portiune din cheag se poate desprinde si poate ajunge in plamani, cauzand embolismul pulmonar, adica obstructionarea unei artere pulmonare, ceea ce poate fi fatal. Obezitatea, imobilitatea datorata unui repaus la pat prelungit sau a unei calatorii lungi, sarcina si varsta inaintata se regasesc printre principalii factori de risc.

(Georgiana Dorobantu)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Noul vaccin impotriva herpesului genital
Noul vaccin impotriva herpesului genital
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân