Dr. Oz: 10 paşi pentru un nou “tu” în noul an

Fiecare an nou trebuie să înceapă cu câteva proiecţii care să te transforme într-o persoană mai bună şi mai fericită.
  • Publicat:
Dr. Oz: 10 paşi pentru un nou “tu” în noul an

Fiecare an nou trebuie să înceapă cu câteva proiecţii care să te transforme într-o persoană mai bună şi mai fericită.

Pentru a evita rutina şi plafonarea, dar în primul rând pentru sănătatea ta generală adoptă un stil care să te revigoreze.

Adică, la un interval de timp e bine să îţi creezi un nou tu, luând decizii mici, care ţin de viaţa ta de zi cu zi –  aproape nesemnificative, dar care să-ţi schimbe tonusul permanent.

1. Câteva kilograme în minus pot fi o mare realizare

Dr. Oz îţi recomandă să fii mereu atent(ă) la felul cum arăţi şi să acţionezi chiar dacă e vorba doar de un număr neînsemnat de kilograme. A slăbi numai un kilogram, de cele mai multe ori înseamnă a arăta mult mai bine în blugii tăi, ceea ce e destul de important.

Pe termen lung, “un kilogram” în minus poate scădea tensiunea arterială, poate reduce riscul de atac cardiovascular, reduce riscul de cancer la sân sau la col uterin, ajută la scăderea colesterolului şi previne demenţa.

2. În fiecare dimineaţă, învinge cancerul

Un singur pahar de suc de castravete este o minune nutriţională care te ajută să ţine cancerul cât mai departe de organismul tău.

Castravetele luptă împotriva radicalilor liberi, reducând zilnic riscul diferitelor tipuri de cancer.

3. “Înlătură” un deceniu de pe faţa ta

Vitamina C este esenţială pentru organismul uman, cu un rol semnificativ în menţinerea pielii sănătoasă şi rezistentă.

Dacă pielea tânără este “bogată” în vitamina C, pe măsură ce trec anii, tegumentul pierde, în mod natural, acest nutrient, acest fenomen făcând-o şi mai vulnerabilă în faţa rezelor UV, poluării, fumatului…

Dar tu poţi risposta! Extrage-ţi din fructe vitamina C şi pielea ta se va reface automat: consumă kiwi, papaya, portocală, lămâie, grapefruit, mango, ananas, căpşuni, pepene galben, zmeură.

4. Schimbă-ţi percepţia asupra legumelor de sezon

“Cartofii dulci nu sunt ideali numai pentru mesele festive. Ei sunt foarte bogaţi în nutrienţi şi, de obicei, accesibili ca preţ.

Un cartof dulce de mărime medie este o sursă bogată de fibre, potasiu, beta-caroten – un atixodiant puternic şi un precursor al vitaminei A”, a declarat pentru Dr. Oz, doctor Kate Geagan.

Aşadar, nu consuma sporadic cartofi dulci, ci strecoară-i în dieta ta zilnică.

5. Respiră pentru a reduce stresul

Respiraţia corectă are legătură directă cu mintea şi este unul dintre cele mai rapide moduri de a avea grijă de mintea ta, mai ales în momente de stres.

O tehnică simplă de respiraţie o poţi practica în timpul exerciţiilor de tip yoga… Astfel, poţi profita, rapid şi în orice moment, de conexiunea dintre minte şi respiraţie.

Respiraţia transformă chimia organismului aşa încât îţi induce o stare de relaxare, de odihnă.

6. Renunţă la scuze şi practică sport!

Pentru a face sport, pentru a te menţine în formă nu ai nevoie neapărat de echipament scump.

Iar o viaţă inactivă te va face să plăteşti oricum prin dezechilibre fizice, dar şi emoţionale.

7. Protejează-ţi inima cu antioxidanţi

Doar o ceaşcă de roşii proaspete vă oferă 58% din valoarea zilnică de vitamina C, 22% din valoarea zilnică de vitamina A şi aproape 8% din valoarea zilnică de fibre.

Roşiile sunt, de asemenea, bogate în potasiu, niacină, B6, acid folic. Toate acestea reduc semnificativ riscul bolilor de inimă.

8. Cunoaşte-ţi numerele salvatoare!

Pentru a fi capabil să ai grijă de sănătatea ta, trebuie să îţi cunoşti exact cele “5 numere vitale”, spune Dr. Oz:

Tensiunea arterială

Dimensiunea taliei

Greutatea

Nivelul colesterolului

Valoarea glicemiei

9. Detoxifică-te în mod corect!

Un proces de detoxifiere corect nu este acela care te înfometează sau care implică medicamente sau siropuri scumpe.

Eliminarea toxinelor dăunătoare, restaurarea sistemului imunitar înseamnă să-ţi respecţi corpul consumând fucte şi legume în cure de câte 3 zile.

 

10. Nu neglija starea ta de spirit

Depresia este o stare care nu poate fi neglijată. Dacă suferi de depresie cere ajutorul unui medic specializat, fără să stai prea mult pe gânduri. O astfel de decizie se impune şi dacă un membru al familiei tale trece printr-o depresie.

Pe cont propiu: practică yoga (exerciţiile de tip yoga ridică nivelul de endorfine, te poate elibera de stres şi oferă creierului senzaţia de plăcere).

Ia Omega 3! Pe lângă efectele benefice asupra inimii, Omega 3 ajută şi organismul afectat de depresie. Găseşti Omega 3 în alimente precum: somon, seminţe de in, nuci.

Bucură-te de mai mult soare! Prea puţină lumină de la soare este una dintre cele mai întâlnite cauze ale depresiei, de aceea e bine să discuţi cu medicul tău pentru a găsi o soluţie care să te expună suficient de mult la soare/ lumină, mai ales în anotimpul rece.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân