De ce să nu bei niciodată cafea după-amiaza! Neurochirurgul Vlad Ciurea: ”Organismul se prăbușește”

Ce se întâmplă dacă bei cafea la prânz?
  • Publicat:
De ce să nu bei niciodată cafea după-amiaza! Neurochirurgul Vlad Ciurea: ”Organismul se prăbușește”
sursa foto: envato

Băutul cafelei dimineața este un obicei respectat de mulți români. Se știe că o ceașcă de cafea la prima oră ne ajută să ne ridicăm nivelul de energie. Totuși, există și persoane care consumă cafea după-amiaza. Ce efecte adverse are asupra sănătății băutul cafelei la prânz? Iată explicațiile unui neurochirurg. 

Nu mai consumați cafea la amiază

Multe persoane aleg să bea cafeaua dimineața, dar cu siguranță mai consumă una și după amiaza. Acest obicei, însă, este unul dăunător pentru organism, care duce la probleme grave de sănătate.

Citește și: Dr. Virgiliu Stroescu, despre alimentele care ne ucid lent: „În 2021, am avut mai multe decese ca în toată Europa”

În emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, neurochirurgul Vlad Ciurea a tras un semnal de alarmă despre băutul cafelelor la prânz. Unii fac acest lucru din plăcere sau pur și simplu pentru a stopa starea de oboseală.

Cum ne poate afecta acest obicei

„Majoritatea persoanelor își biciuiesc celula nervoasă pentru că au nevoie de aceste substanțe energizante să reușească să lucreze mai mult, mai puternic, mai performant. Atunci beau cafele după amiaza și stau până târziu. Poate că un timp merge. Însă după aceea, ca orice lucru pe care îl biciuiești, se supără și clachează. Și creierul, după cum observați, nu mai reușește.

Sunt persoane care lucrează noaptea. Unele sunt obligate, iar altele, care încearcă prin energizante și prin diferite substanțe stimulatoare să poată lucra noaptea. Nu reușesc în totalitate. Undeva se va prăbuși organismul.

Un exemplu bun ar fi Balzac, care venea după diferite petreceri, își făcea o cană mare de cafea, și scria toată noaptea. Până la ora 5:00 de dimineață. Și a biciuit sistemul nervos, și a biciuit inima și a murit de infarct. Nu a mai rezistat”, a mai spus prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Citește și: Alimente care cresc hemoglobina. Ce să mănânci dacă valorile hemoglobinei sunt scăzute

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân