De ce au burtă bărbații care consumă alcool. Explicația medicilor

  • Publicat:
  • Actualizat:
De ce au burtă bărbații care consumă alcool. Explicația medicilor

De regulă, circumferința crescută a taliei la bărbați poate ascunde o sumedenie de afecțiuni. Alcoolul poate favoriza depozitarea grăsimii în jurul taliei, din cauza convertirii testosteronului în estrogen. Iată explicația medicilor! 

De ce au burtă bărbații care consumă alcool

O circumferință abdominală mare, mai ales la bărbați, poate avea implicații serioase pentru organism. De obicei, băuturile alcoolice duc la creşterea circumferinţei abdomenului. Specialiștii susțin că o burtă mare poate fi asociată cu risc crescut de boli cardiovasculare, iar grăsimea acumulată în jurul taliei poate duce hipertensiune arterială, boli de inimă și accidente vasculare cerebrale.

Excesul de grăsime poate avea efecte negative asupra organismului

În plus, excesul de grăsime de pe abdomen poate duce și la apariția sindromului metabolic, care se manifestă prin creșterea colesterolului rău, hiperglicemie și hipertensiune arterială.

„Burta aia nu sunt mațe mărite, nu este un stomac mărit, burta aia este plină de grăsime pentru că acea persoană a consumat cronic mult alcool, alcoolul a convertit cronic testosteronul în estrogen, iar estrogenul cronic a depozitat grăsime fix în abdomen, fix pe organe, fix în mezenter, în prapure și în ficat”, a declarat dr. Mihail Pautov.

Cum afectează estrogenul

Testosteronul este destul de important pentru sănătatea bărbaților. Însă conversia acestuia în estrogen poate duce la creșterea depunerii de grăsime în zona abdominală.

„Dacă ești bărbat și ai 40 de ani și ești deja dezvoltat și consumi alcool, testosteronul pe care tu îl ai, și e posibil să ai deja puțin pentru că ai 40 de ani, trebuie să faci lucruri ca să-ți crești nivelul de testosteron. Tu deja ai puțin, te duci la o petrecere, bei alcool, testosteronul va fi convertit în estrogen într-o oarecare măsură, iar estrogenul favorizează depunerea de grăsime abdominală. Așa putem să ne explicăm acea burtă de bere sau burta de alcoolic. Și special persoanele care consumă cronic alcool și au burta aia mare, ei fiind slabi”, a mai adăugat specialistul.

Sursa foto: Shutterstock&captură Facebook

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân