Cum să ții la distanță gripa, răceala și COVID-19

În această perioadă, sistemul imunitar este cel de care trebuie să avem grijă pentru a nu ne compromite sănătatea. Iată cum să scapi de COVID-19.
  • Publicat:
Cum să ții la distanță gripa, răceala și COVID-19
Cum să ții la distanță gripa, răceala și virusul COVID-19

Anul 2020 a fost un an în care normalitatea a luat o altă formă, iar planurile și viețile noastre au fost puse în așteptare de o pandemie care a oprit lumea în loc. În toată această perioadă am învățat cât de importante sunt sănătatea, protecția, igiena, imunizarea, distanțarea socială și normele stricte care nu fac altceva decât să ne protejeze sănătatea și să oprim sau cel puțin să reducem răspândirea virusului COVID-19.

Cel mai mare interes în acest an a fost acela de a descoperit soluții, variante, idei, cure și medicamente care să ne ajute să ținem la distanță COVID-19, iar printre vitamina C, o alimentație sănătoasă, renunțatul la fumat și purtarea măștilor de protecție, primii pași spre normalitate îi face Stada, care începând cu ianuarie 2021 pune la dispoziție un produs inovator menit să țină la distanță gripa, răceala și noul coronavirus.

Mai exact, este vorba de VirusProtect, sub formă de spray oral, ce acționează împotriva virusurilor de răceală și gripă, inclusiv SARS-CoV-2, protejând astfel căile respiratorii inferioare. Așa cum bine știm, riscul de contractare a noului coronavirus şi de evoluţie severă a bolii COVID-19 este mai ridicat în cazul persoanelor care se confruntă cu rinită alergică sau astm. Potrivit cercetării publicate recent în Journal of Allergy and Clinical Immunology, bolnavii de astm au un risc de patru ori mai mare de a dezvolta complicaţii ca urmare a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, în comparaţie cu persoanele sănătoase, bolnavii de astm au un risc de patru ori mai mare de a dezvolta complicaţii ca urmare a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, în comparaţie cu persoanele sănătoase.

Cum să-ți întărești sistemul imunitar și să ții la distanță COVID-19

Consumă vitamine şi minerale. Ideal este să renunţi la suplimentele din comerţ şi să optezi pentru o dietă echilibrată care să conţină o varietate de fructe şi legume. Ştim că încă nu este sezonul în care să avem la dispoziţie numeroase fructe însă putem consuma chiar şi varianta congelată.

Ia suplimente cu vitamina D. Vitamina D este un nutrient esenţial ca organismul să menţină un sistem imunitar sănătos şi să reducă riscul infecţiilor.

Fă sport. Există numeroase programe de antrenament online care să te inspire şi care să te ajute să te antrenezi chiar şi acasă. 30 de minute de antrenament timp de cinci zile pe săptămână vor face minuni pentru sistemul tău imunitar.

Bea mai multă apă. Deshidratarea este un factor care afectează sistemul imunitar. Aşa cum auzim deseori în jurul nostru, trebuie să consumăm cel puţin doi litri de lichide pe zi pentru a ne menţine sănătoşi.

Dormi suficient. Somnul este modul prin care organismul se odihneşte şi se reface.

Spală-te pe mâini. Acest obicei nu întăreşte sistemul imunitar, dar asigură sănătatea organismului. Mai exact, dacă te speli frecvent pe mâini, eviţi gripa sau răceala, iar imunitatea nu-ţi este compromisă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân